SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  PATINAJ ARTISTIC

Yu-Na Kim, aproape de titlul olimpic. Lacrimi de emoţie pentru Joannie Rochette

rochette
rochette

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 februarie 2010 00:00

Yu-Na Kim, din Coreea de Sud, se află  pe prima poziţie după programul scurt, din concursul de patinaj artistic, la feminin. Pe locul doi se află Mao Asada, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a urcat Joannie Rochette.

Sud-coreanca, deţinătoarea titlului mondial, şi-a depăşit categoric adversarele, stabilind un nou record de punctaj, după ce evoluţia pe melodia "Bond Girl" i-a fost notată cu 78.50. Deşi a executat o combinaţie triplu Axel-dublu Toe Loop, Mao Asada nu a putut să o întreacă pe Yu-Na Kim. Japoneza, în vîrstă de 19 ani, a obţinut 73.78 puncte.

Cel mai aşteptat moment din arena Pacific Coliseum a fost intrarea pe gheaţă a lui Joannie Rochette. Încurajată de public, reprezentanta gazdelor a prezentat un program excelent şi a reuşit să-şi stăpînească emoţiile pe durata evoluţiei, însă la final a izbucnit în lacrimi. Mama vicecampioanei mondiale a murit vineri, după o criză cardiacă.

La jumătatea concursului, Joannie Rochette, se află pe treapta a treia, cu 71.36. Canadianca speră să obţină o medalie olimpică pe care să i-o dedice mamei sale.

"Nici un cuvînt nu poate descrie ceea ce simt!Susţinerea călduroasă a publicului a fost foarte importantă. Am apreciat-o. Îmi voi aminti de acest lucru toată viaţa", a declarat Joannie, prin intermediul antrenorului său, Manon Perron.

"Ai reuşit!", i-a spus Manon Perron, în timp ce Joannie plîngea.

 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close