SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  RIO 2016

Cel mai tare motiv! Cum a explicat consumul de cocaină un atlet de la #Rio2016!

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat sambata, 08 octombrie 2016 00:16

Shawnacy "Shawn" Barber, 22 de ani, este un săritor cu prăjina din Canada, campion mondial la această probă la Beijing în 2015. Deși a fost depistat pozitiv cu cocaină, atletul a fost achitat de comisia de disciplină din Canada, motivul fiind unul ieșit din comun.

În data de 8 iulie, cu doar o zi înaintea Campionatului Canadei din Edmonton în urma căruia se stabileau reprezentanții de la Jocurile Olimpice, Barber, ascuns după un pseudonim, s-a întâlnit cu o femeie pe cunoscutul site Craigslist, scrie The Guardian.

Femeia, mamă a doi copii, ar fi consumat cocaină înaintea întâlnirii cu Barber, asta deși atletul căuta o persoană curată din acest punct de vedere, conform propriilor declarații. 

În ziua următoare, Barber a fost ales printre atleții care urmau să fie testați după trialul din Edmonton, iar surpriza a fost mare atunci când a fost depistat pozitiv cu cocaină, fără să fi consumat droguri.

Centrul Canadian de Etică Sportivă a investigat cazul și până la urmă, după declarațiile femeii în speță, i-a dat undă verde lui Barber pe 11 august, cu doar două zile înaintea startului probei la săritura cu prăjina de la JO.

În ciuda verdictului, Shawn Barber a rămas fără titlul național obținut în acest an. Campionul mondial de anul trecut a terminat doar pe 10 la Rio, izbutind să se califice la limită în finală.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează