SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  CIO

CIO a stabilit gazdele Jocurilor Olimpice din 2024 și 2028: Paris și Los Angeles

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat joi, 14 septembrie 2017 11:51

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat oficial că Jocurile Olimpice din 2024 se vor desfășura la Paris, iar cele din 2028 la Los Angeles, o hotărâre luată la Lima și care încalcă tradiția de decenii, printr-o dublă desemnare a orașelor gazdă ale competiției.

Capitala Franței, care a mai organizat două ediții ale Olimpiadei de vară, va organiza evenimentul după 100 de ani, în timp ce metropola americană va fi amfitrion al întrecerilor pentru a treia oară, după cele din 1932 și 1984.

CIO a decis în luna iulie să desemneze cele două orașe în același timp, după ce patru dintre cele șase candidaturi au fost retrase din lupta pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din 2024.

Anunțul din capitala Perului a fost sărbătorit la Paris prin dezvelirea unui impresionant monument în piața Trocadero, care prezintă cele cinci cercuri, simbolul Olimpiadelor, alături de Turnul Eiffel împodobit cu lumini strălucitoare.

”În următorii 7 ani vom pregăti Jocurile Olimpice cu toată energia noastră. Împreună vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că orașul nostru va găzdui întreceri minunate în 2024”, a declarat Emmanuel Macron, președintele Franței.

Și oficialii americani au fost entuziasmați de decizia CIO. ”Aceasta este o zi importantă pentru oamenii din Los Angeles. Pentru prima dată într-o generație, aducem din nou Jocurile Olimpice în metropola noastră”, a spus Eric Garcetti, primarul urbei din Statele Unite.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează