SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO

Concluziile lui Alin Petrache după Jocurile Olimpice de la Rio! "Îmi asum neîndeplinirea obiectivului"

Articol de GSP - Publicat luni, 22 august 2016 23:15

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, a făcut câteva precizări şi a tras concluziile după participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Rio:

“Doresc îmi asum în faţă opiniei publice din România, preşedinte al COSR, neîndeplinirea obiectivului la această ediţie a Jocurilor Olimpice – Rio 2016. Analizăresponsabilităţilor, a rezultatelor şi a pregătirii competiţiei o vom face, aşa cum este normal în cadrul Comisiei Tehnice, pe care o voi convoca în cel mai scurt timpstatutar posibil. În prima şedinţa a Comitetului Executiv, personal, şi sper întreagă echipa de conducere, ne depunem mandatul în faţă celor ce ne-au ales, pentru analiză activităţii nu fie blocată din considerente ierarhice, de funcţie.

Rog opinia publică fie alături de sportivii şi antrenorii români, indiferent de rezultatele pe care aceştia le obţin. Dezamăgirile, tristeţile şi bucuriile lor sunt ale noastre tuturor, şi doar arătându-le susţinere în ceea ce fac îi putem încuraja şi motiva în a acceptă noi provocări sportive.

Poate Jocurile Olimpice de la Rio vor fi bornă care marchează sfârşitul unui drum în sportul românesc şi, în acelaşi timp, un nou început, o schimbare structurală,profundă, a acestuia; o racordare legislativă, financiară şi funcţională a sportului românesc la realităţile lumii sportive ale secolului al XXI-lea. Sportul românesc esteastăzi blocat în cadrul legislativ şi organizatoric al României anilor ’70-’80 din secolul trecut. Performanţele individuale, eforturile remarcabile ale unor sportivi şitehnicieni, sacrificiile acestora şi ale familiilor lor nu pot suplini, la nivel naţional, un sistem sportiv depăşit, anacronic.

În cei aproape doi ani de când am fost ales în funcţia de conducător al COSR, am căutat pun în aplicare principiile din programul pe care l-a votat Adunarea Generală laalegerea mea, “România olimpică 2014-2024”.

Rezultatele de la Rio nu sunt decât o confirmare a realităţii sportului românesc de astăzi. Aşa cum spuneam la alegerile COSR din 2014, măsurile pompieristice, de heirup, chiar înnobilate de eforturile extraordinare ale unor federaţii, ale unor sportivi şi ale unor antrenori de excepţie, nu pot duce la performanţe sistemice.

Nu o persoană, sau mai multe, fie ele alese sau numite, din structurile cluburilor sportive, ale federaţiilor, ale COSR sau ale ministerului de resort pot, prin venireasau prin plecarea lor, schimbe sistemul sportiv românesc. O schimbare structurală nu ţine de persoane, de funcţii sau organigrame.

Un “Acord Naţional pentru Sport”, care integreze toate segmentele mişcării sportive-şcolare, universitare, de masă, de performanţăîntr-o perspectiva de dezvoltare de 10-20 de ani, într-un cadru legislativ şi financiar garantat de lege, cu o structura organizatorică şi funcţională conformă cu realităţile sportive ale lumii în care trăimaceastă este condiţia renaşterii sportului românesc.

Vreau mulţumesc tuturor sportivilor şi antrenorilor români prezenţi la Rio, tuturor celor din echipa olimpică. A fost o onoare pentru mine fiu alături de voi. Aşacum am spus mereu, victoriile sunt doar ale voastre.

Un gând bun pentru “coechipierii” noştri la bucurie şi la suferinţă, gazetarii sportivi români, care au fost cu sufletul alături de echipa olimpică românească.

Pentru toţi sportivii României care, începând de astăzi, privesc către Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, un îndemn: Aveţi încredere, nu va pierdeţi speranţa! Veţi fiacolo şi veţi reuşi!”.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
ravenpaladin
ravenpaladin  •  24 August 2016, 12:08

"Lucrul important la Jocurile Olimpice nu este sa castigi,ci sa participi.Lucrul important in viata nu este victoria,ci straduinta."-Pierre De Coubertin - Fondator Jocuri Olimpice - 1896.Multumim sportivilor care au reprezentat Romania.......restul sunt comentarii puerile si rautacioase,politica,reclama care nu fac cinste Jocurilor Olimpice.

279969919049837
Maria Miclea  •  23 August 2016, 12:56

ORE DE SPORT LA CICLUL PRIMAR CU D.NA INVATATOARE,2ORE DE SPORT LA CLADELE 5-7 SI O SINGURA ORA LA CLASA A 8 A SI LICEU,CE MAI VRETI FRATILOR ??? INCA E FOARTE BINE,NU SUNT BANI,PESTE 4 ANI 2 MEDALII VOR FII MANA CEREASCA DIN CARE UNA V-A FII CASTIGATA DE SPORTIV NATURALIZAT. TRAIASCA TOTI SENATORII SI DEPUTATII,TRAIASCA TOTI MINISTRII ,INSPECTORII SCOLARI GENERALI SI DE SPECIALITATE ,BRAVOOOO !!! ATI DISTRUS TOT CE AU CONSTRUIT ALTII,NOI VA PLATIM VOI NE DISTRUGETI COPIII PENTRU CA NU SUNT BANI ,VOI CE MAI FURATI???

apetulburi
apetulburi  •  23 August 2016, 08:50

Conducatori de tabla, paiate, cei ai slabi conducatori din istoria sportului Romanesc se intrec in declaratii, dupe ce acum 2 saptamani sareau la jugulara sportivilor si a antrenorilor acum nu mai contenesc in declaratii cei 2 ***. Rusine sa va fie, dati-va draqqu demisia daca mai evti bun simt si onoare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează