SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  KAIAC-CANOE

Doi canoiști au fost iertați de suspendare și vor merge la Jocurile Olimpice

Ştefan Strat (stânga) şi Leonid Carp sărbătoresc victoria de ieri // FOTO Guliver/GettyImages
Ştefan Strat (stânga) şi Leonid Carp sărbătoresc victoria de ieri // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 05 iulie 2016 20:24

Canoiștii Andrei Ștefan Strat și Leonid Carp au fost iertați de suspendarea primită după ce au fost prinși dopați cu meldonium și vor merge la Jocurile Olimpice.

Andrei Ștefan Strat a declarat că s-a prezentat la Comisia de audiere a sportivilor din cadrul Agenției Naționale Anti-Doping și a dezvăluit că i s-a ridicat suspendare atât lui cât și colegului său.

''Din data de 5 iulie 2016 ni s-a ridicat suspendarea provizorie și suntem eligibili pentru competiție. Sperăm că și decizia COSR de mâine va fi favorabilă pentru noi'', a declarat Strat pentru Agerpres.

Sportivul a precizat că tot lotul olimpic de kaiac-canoe a fost testat antidoping în dimineața zilei de marți.

În ultimele luni sportivi români de la atletism și kaiac-canoe, calificați la Jocurile Olimpice, au fost depistați pozitiv cu meldonium: Leonid Carp (canoe simplu și canoe dublu), Andrei Ștefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu), Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă (kaiac 4), Mihai Donisan (săritura în înălțime), Claudia Ștef (20 km marș), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Nicolae Soare (maraton).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
bakunin
bakunin  •  05 Iulie 2016, 22:36

Nu-i atat de simplu, ziaristii lu' peste! *** de la CIO au anuntat Comitetul International Olimpic ca Romania renunta la locul-cota pt C2-1000 m, castigat de Carp si Strat. Ca atare, CIO a redistribuit locul Moldovei, si nu cred ca mai pot anula hotararea. Sa-i multumim lui Petrache pt ca a distrus imaginea acestor baieti, tratandu-i drept infractori, si pt ca le-a rapit rodul muncii lor, dreptul de-a participa la o competitie ce se organizeaza la 4 ani. Intr-o tara normala, Petrsche n-ar scapa fara demisie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează