SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  PREMIERE

GALERIE FOTO Iohannis i-a premiat pe sportivii români care au participat la JO şi Jocurile Paralimpice » Preşedintele i-a acuzat pe cei responsabili de echipament: "Sunt de toată jena! Este revoltător"

FOTO: http://www.presidency.ro +3   FOTO
FOTO: http://www.presidency.ro

Articol de GSP - Publicat marti, 27 septembrie 2016 22:14

Sportivii români care au câştigat medalii la Jocurile Olimplice şi cei care au participat la Jocurile Paralimpice au fost azi la Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a organizat o festivitate de premiere a sportivilor care au adus medalii României la JO şi i-a felicitat pe aceştia.

Iohannis a comentat şi situaţia echipamentului contrafăcut al României, purtat la Jocurile Olimpice, şi i-a criticat pe responsabili.

"Este revoltător să-şi bată cineva joc de sportivi până şi cu echipamentul. Este incalificabil dacă este să fim cinstiţi. Nici nu mi-am imaginat că se poate întâmpla aşa ceva. Responsabilii sunt de toată jena", a spus Iohannis.

 "Sunt bucuros că am ocazia să decorez sportivi români care au urcat pe podium la Olimpiada de la Rio. Vreau să vă felicit din toată inima atât pe voi, cei care aţi reuşit să obțineți medalii, cât şi întregul lot naţional, care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio.

Alături de milioane de români, am urmărit cu emoţie performanţele voastre din acest an şi trebuie să mărturisesc că vi se cuvine mai mult decât o medalie: meritaţi recunoştinţa întregii ţări pentru efortul depus.

Am organizat abia astăzi această sesiune de decorări pentru că am aşteptat şi rezultatele Jocurilor Paralimpice de la Rio. Şi bine am făcut. Faptul că avem un medaliat şi la această competiţie nu poate decât să ne bucure. Întregul lot naţional paralimpic, însă, trebuie felicitat.

Urmărind participarea la Jocurile Olimpice, nu am putut să trec cu vederea anumite critici care au fost exprimate în spațiul public cu privire la rezultatele olimpicilor noștri.

Cele mai multe nu m-au surprins atât prin virulență, cât mai ales pentru că au fost total nedrepte. Reacțiile de acest tip nu aduc niciun beneficiu sportului românesc.

Lucrurile nu s-au agravat acum, ci gradual, în cursul ultimelor decenii. Este nedrept ca tocmai sportivii care concurează să fie făcuți responsabili.

Cerem rezultate, dar uităm să privim dincolo de ceea ce se vede în spatele micilor ecrane. De aceea v-am și invitat astăzi aici, pentru a arăta că performanțele și munca depusă de voi, ani la rând, nu vor fi lăsate în plan secund.

Având acest tablou în față, cred că este necesară și urgentă o dezbatere amplă asupra sportului. Pentru o reconstrucție durabilă este nevoie să gândim împreună un plan solid pentru viitorul sportului românesc" mesajul lui Klaus Iohannis

 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează