SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  ATLETISM

GALERIE FOTO Semenya s-a impus în cursa feminină de 800 de metri de la Jocurile Olimpice, dar au reapărut controversele! "E evident că sunt două curse într-una"

Foto: Reuters +15   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 august 2016 18:58

Atleta sud-africană Caster Semenya a câștigat fără probleme aurul olimpic în proba de 800 metri, dar acest lucru a născut din nou controverse.

Atleta a stabilit un nou record național pentru Africa de Sud cu timpul de 1 minut 55.28 sec. Federația Internațională de Atletism susține că persoanele ca sportiva în vârstă de 25 de ani nu ar trebui să concureze din cauza nivelului ridicat de testosteron natural produs.

TAS n-a fost de acord cu cererea IAAF, iar în luna iulie a anului trecut a cerut Federației Internaționale de Atletism să prezinte elementele care dovedesc că Semenya are un avantaj. Sebastian Coe, președintele IAAF, susține că va merge din nou la TAS pentru a încerca să dovedească faptul că Semenya n-ar trebui să concureze în probele sportive, susține The Guardian.

Britanica Lynsey Sharp a terminat pe locul 6 în proba de 800 de metri, dar s-a plâns că participă, de fapt, în două curse, una pentru femei și una pentru atletele care au "evident" un nivel ridicat de testosteron. Mai multe ziare au publicat informații că în finala de 800 de metri ar fi fost prezente sportive cu caracteristici similare cu ale Semenyei.

povestea Semenyei

Semenya a devenit cunoscută în 2009, când a luat medalia de aur la proba de 800 de metri la Campionatele Mondiale de la Berlin.

Ulterior a devenit un personaj controversat, fiind contestat dreptul ei de a participa la probleme feminine, atleta fiind nevoită să se supună unor teste care să determine dacă este sau nu femeie.

Au apărut speculații că ar fi fost bărbat sau hermafrodit, dar acestea nu au fost demonstrate medical.

A participat apoi la Mondialele din 2011 și la Olimpiada din 2012, unde a obținut cea mai mare performanță a sa de până atunci, medalia de argint la 800 de metri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
adwd
adwd  •  22 August 2016, 03:51

cea sau cel de pe locul doi era la fel de barbat ca si semenya. daca vrem sa se transforme sportul in circ gen femeia cu barba asa o sa se ajunga

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  21 August 2016, 22:38
Postat de claudiu.h12 pe 21 August 2016, 21:59

lipsa de bun simt fata de sportiva. Pai mama natura l-a dotat , spre exemplu, pe dl Michael Phelps, cu f multe calitati, motiv pentru care e multiplu campion olimpic, mondial, etc... dar asta nu inseamnca ca cei invinsi vin sa spuna... poarta ***?!..ok, atunci ia sa vedem ce material genetic a avuut tacsu, e prea dom'le! Sau... la fel despre domnul Bolt Usain, ar spune unii, dom'le, prea multe calitati naturale are acest individ! Sa ii luam medaliile! Sau... domnul M. Schumacher, prea mult a dominat cursele F1- prea dotat cu ochi de vultur.. sau... domnul Maurice Green, prea dotat si el de mama natura!, ,,, oare chiar natura i-a dat prea multe, pai ce sa fi facut ceilalti alergatori la acel omemnt, sa fi solicitat IAAF retragerea titlurilor. Ssu D-na Isinbaeva... prea sus a sarit cu prajina, ne temem ca daca ar mai fi ramas si nu ar fi avut copil, dobora recordu la prajina la barbati! d-na Iolanda Balas Soter-- prea a dominat acei ani la inaltime... a doborat prea multe recrduri mondiale, unul cred ca e inca in vigoare! exemplelel pot continua... sunt sute de sportivi ce au dominat autoritar unele sporturi pentru ca mama natura i-a supra dotat! Pai daca au ***----sa participe la barbati, daca au ***--- la femei ( podoabe obtinute prin nastere), faptul ca natura a dotat individul cu mai multi hormoni daia sau daia.... chiar nu mai conteaza! devenim hilari. il duc maine pe REX la veterinar, daca cumva nu e REX si e Catiusca! ? :)))) desi are ***.! am vazut!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stampede
stampede  •  21 August 2016, 22:22

Adevarul e, ca daca m-as trezi cu femeia asta pe strada, mai degraba i-as spune "saru-mana, nenea!", dar daca natura a facut-o pe femeia asta mai barbata decat altele ce sa-i faci. Chiar nu poti interzice unei femei (nu transexual) sa participe doar pentru ca glandele ei secreta mai multi hormoni masculini decat celelalte femei.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează