SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  ACUZE DE DOPAJ

PRIMA REACȚIE în scandalul bazei de date medicale WADA! Cum răspunde Simone Biles acuzațiilor de dopaj: "Lumea trebuie să știe"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 13 septembrie 2016 16:19

Simone Biles, gimnasta din SUA, a reacționat pe contul său de Facebook, după ce a fost acuzată de hackerii ruși că ar fi folosit substanțe interzise:

  • Gazzetta dello Sport a scris marți că hackerii ruși au spart site-ul Agenției Mondiale Antidoping și ar fi accesat o bază de date secretă, în care ar exista dovezi că sportive din SUA, precum surorile Serena și Venus Williams sau gimnasta Simone Biles, s-ar fi dopat și ar fi protejate de forul internațional!
  • WADA a confirmat că baza de date medicale a forului internațional a fost spartă de un grup de de hakeri ruși, care ar face parte dintr-o rețea de spionaj cibernetic. În plus, hackerii ar fi pus mâna și pe date privind testele antidoping;
UPDATE 23:40

 "Am ADHD (nr. tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție) și am luat medicamente pentru asta încă de când eram copil. Vă rog să știți că eu cred în sportul curat, mereu am urmat regulile și voi continua să fac asta, pentru că fair-playul este vital pentru sport și e foarte important pentru mine. Să am ADHD și să iau medicamente nu e nimic rușinos și nu mi-e frică să recunosc". 

simone biles fb

UPDATE 19:00

WADA a confirmat că baza de date medicale a forului internațional a fost spartă de un grup de de hakeri ruși, care ar face parte dintr-o rețea de spionaj cibernetic. E vorba de baza de date în care se află detalii despre sportivii care au excepție de la a folosi anumite tipuri de medicamente în timpul concursurilor!

"WADA regretă profundă această situație și este foarte conștientă de amenințarea pe care o reprezintă pentru sportivii ale căror informații confidențiale au fost divulgate prin acest act criminal", a declarat Olivier Niggli, director general WADA, conform site-ului lor oficial.

Surorile Williams, dopate și protejate?

Potrivit informațiilor publicate de hackeri, despre care se spune că ar fi ruși, multipla campioană olimpică la gimnastică ar fi folosit certificate medicale false în august 2016 pentru a putea trece peste controlul antidoping de la Jocurile Olimpice. Aceasta este acuzată că ar fi luat amfetamine, mai precis metilfenidat, cu ajutorul unei rețete.

 

Potrivit informațiilor, Serena ar fi luat oxicodonă, hidromorfonă, prednison și metilprednisolonă în anii 2010, 2014 și 2015.

În perioada în care este acuzată că a folosit substanțe interzise, Serena a câștigat 6 turnee de Grand Slam.

Se pare că lui Venus i s-a permis să ia prednison, prednisolon, triamcinolon, în 2010, 2011, 2012 și 2013. Documentele nu au dezvăluit diagnosticul sportivelor, care ar fi justificat să administrarea acestor substanțe.


Simone Biles / Foto: Reuters

Save

Save

Save

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (166)
mplttev
mplttev  •  14 Septembrie 2016, 20:47
Postat de westfield pe 14 Septembrie 2016, 08:52

Fratilor, nu va mai plangeti amarul pe aici referitor la cum am fost noi deposedati de medalii pt Nurofen etc...Nu uitati ca noi suntem Romania, iar ei SUA ori Rusia :) Nu ai cum sa emiti pretentii de egalitate in ochii celor ce conduc :) Ce naiba, ne-am prostit cu totii? :)

Atunci să-și facă ei un campionat separat și un forum separat al drogaților și al dopaților în care să intre america, canada, rusia, franța, germania, italia, olanda și să ne lase pe noi ăștia mai proști cu limitele noastre fiziologice naturale iar ei se pot îndopa cât vor , vor alerga suta în 5 secunde și vor înota un bazin în 15 secunde și maratonul într-o jumătate de oră. Că după doi sau trei ani vor fi terminați asta-i altceva, se sacrifică pentru sportul mondial.

513010058870127
Pop Vasile  •  14 Septembrie 2016, 19:44

Nu tin in mod deosebit cu rusii dar nu mi se pare corect ca ei sa fie suspendati EN GROS din competitii iar americanii nu . Interesant ca aproape toti performerii lor sufera de ceva si iau medicamente care pt. altii sint interzise ...

xanathos
xanathos  •  14 Septembrie 2016, 11:39

Eu ma gandeam ca fata asta (Biles) e facuta cu totul in laborator, nu ca se dopeaza.

Vezi toate comentariile (166)
Comentează