SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  SONDAJ RIO 2016

Rezultate inedite în sondajul IRES » Pe ce loc sperau românii că vom termina în clasamentul pe medalii la RIO

FOTO: Cristi Preda +6   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat marti, 30 august 2016 09:28

România a încheiat Olimpiada la data oficială cu 5 medalii, una de aur, una de argint și 3 de bronz. Rămânem însă doar cu 4, după ce Gabriel Sîncrăian, bronz la haltere, a fost depistat pozitiv. Locul nostru în clasamentul general rămâne însă același, adică 47.

Într-un sondaj IRES, românii sperau ca țara noastră să obțină locul 8 la Olimpiadă!  

Pentru asta am fi avut nevoie să bifăm măcar 21 de medalii, precum Coreea de Sud (9 de aur, 3 de argint și 9 de bronz).

Franța, Brazilia, Marea Britanie, Germania, Rusia, China și SUA erau singurele țări pe care românii le vedeau înaintea noastră.

ires clasament medalii

Rezultate bune pentru cât se investește, slabe față de altădată

Întrebați după încheierea concursului, cei mai mulți dintre respondenți au apreciat totuși că performanțele obținute de delegația noastră au fost destul de bune raportat la condițiile oferite sportivilor, însă aceștia cred că performanțele au fost slabe comparativ cu ce-a fost în trecut. 

ires performantele de acum

ires comparatie cu altadata

Nu prea știm pe cine să susținem! Halep printre preferințe :)

La întrebarea "Care este sportivul român preferat al dumneavoastră de la această ediție a Jocurilor Olimpice de Vară?", adresată înaintea Olimpiadei doar celor care au spus că urmăresc competiția, 28% dintre cei chestionați au spus că nu știu să răspundă.

Primul în topul preferințelor a ieșit până la urmă Marian Drăgulescu, iar pe locul 2 e Cătălina Ponor. Surprinzător, 2% dintre oameni au menționat-o și pe Halep, care nici măcar n-a fost la Rio.

top preferinte

Atunci când au fost întrebați despre sportivii străini, cei mai mulți nu au știut ce să răspundă. 

top sportiv strain

Scrima, cea mai apreciată de români

Scrima și canotajul, sporturi la care chiar am obținut medalii, au fost și cele în care românii aveau cele mai multe speranțe. 

jocurile olimpice

sporturi

VEZI AICI TOATE REZULTATELE SONDAJULUI IRES!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
robotzel
robotzel  •  30 August 2016, 11:16

acum 4 ani s-au investit mult mai putini bani insa rezultatele au fost mult mai bune. faza cu investitul este o stupizenie. cat credeti ca investeste kosovo care a luat tot o medalie de aur? ce arie de selectie are? mereu gasim scuze si ne plangem pentru nimic. suntem o natie de patetici.

jalabert
jalabert  •  30 August 2016, 12:30
Postat de robotzel pe 30 August 2016, 11:16

acum 4 ani s-au investit mult mai putini bani insa rezultatele au fost mult mai bune. faza cu investitul este o stupizenie. cat credeti ca investeste kosovo care a luat tot o medalie de aur? ce arie de selectie are? mereu gasim scuze si ne plangem pentru nimic. suntem o natie de patetici.

bai prostovane daca am ajuns in top 10 in trecut intr-un anumit context asta nu inseamna ca romania merita sa fie la fiecare olimpiada in top 10. medalia obtinuta de kosovo este o exceptie asa cum exceptie a fost medalia de aur a ugandei care acum nu a luat nici o medalie. noi nu investim in sport prin urmare nu trebuie sa ne asteptam la rezultate bune in mod regulat. consider ca aceasta olimpiada reflecta realitatea din sportul romanesc iar la urmatoarele 10 olimpiada cam asta o sa fie media de medalii a romaniei poate cu unele exceptii pozitive sau negative.

fangigi
fangigi  •  30 August 2016, 12:03

Ca sa vedeți cam câta cultura si cât de informați sunt admiratorii *** cu nume turcesc! Ei credeau ca va lua medalie chiar dacă nu participa!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează