SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  ATLETISM

VIDEO+FOTO The Flash » Supremația lui Bolt continuă și la 200m! Încetinit de ploaie, jamaicanul nu și-a putut doborî recordul mondial

Foto: Reuters +15   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 august 2016 08:12

Sprinterul perfect a lovit din nou la Rio! Usain Bolt, 29 de ani, își trece în palmares a treia ”dublă” olimpică în probele individuale de sprint. La numai 4 zile după victoria de la 100m, jamaicanul a recidivat și la 200m, unde numai ploaia l-a împiedicat să se apropie de propriul record mondial.

”Numele meu este Usain Bolt și sunt cel mai rapid om în viață”. Cam așa ar trebui să înceapă un documentar despre jamaican. Replica este a lui Barry Allen, celebrul supererou Flash, cel care posedă viteză supraomenească și care a ajuns să fie pus în umbră de campionul ultimelor 3 ediții ale Jocurilor Olimpice în probele de sprint.

Click aici pentru VIDEO!

Vulnerabil? O iluzie!

Paradoxal, finala de la 100m a părut mai lungă! Au fost emoții pentru Bolt, care era în urmă la jumătatea cursei și părea să aibă probleme. A fost însă o iluzie, pentru că Bolt a câștigat lejer la 200m. De menționat însă că Blake și Gatlin, principalii săi rivali, au ratat finala. Ultimul după ce s-a relaxat prea devreme în semifinale.

Jamaicanul a fost singurul care a coborât sub 20 de secunde (19.78), însă a fost departe de propriul record (19.19). Își propusese să îl doboare pe cel olimpic, 19.30, însă ploaia i-a dat peste cap planurile. Pista udă l-a încetinit și l-a făcut să lovească în aer cu pumnul după trecerea liniei de sosire. Un pic de frustrare, în rest numai zâmbet! :)

Usain a sărbătorit alături de fani. A făcut o plecăciune în fața lor și a sărbătorit în stilul caracteristic. A îngenuncheat pe culoarul său și a sărutat linia din fața numărului 6. Șase medalii de aur în probele individuale de sprint!

”Nu mai am nimic de demonstrat”

Bolt a fost la fel de exploziv și după finalul cursei, când și-a anunțat poate ultimul obiectiv înainte de retragere: ”Nu mai am nimic de demonstrat. Ce aș mai putea face ca să arăt că sunt cel mai bun? Încerc să fiu printre cei mai buni. Să fiu lângă Ali și Pele. Sper să fiu acolo după aceste Jocuri”.

Bolt mai are însă în față o altă premieră istorică. Poate face pentru a treia ediție la rând o triplă olimpică, dacă se va impune din nou și în proba de ștafetă cu echipa Jamaicăi. Un ”triple-triple” cum îi spun americanii. Finala la 4x100m va avea loc în această noapte, de la ora 4:35, pe TVR 1.

8 medalii de aurare Bolt la ultimele 3 ediții ale Jocurilor Olimpice

Surpriza Lemaitre

Andre De Grasse, 21 de ani, a confirmat așteptările după cursa spectaculoasă de la 100m. După un bronz olimpic, canadianul s-a ales și cu un argint la 200m. Surpriza a venit însă din partea lui Christophe Lemaitre, primul sprinter de culoare albă care a coborât sub 10 secunde la 100m. Francezul a obținut bronzul, după ce i-a luat fața britanicului Gemili cu numai 3 miimi!

Clasament

clas

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează