SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  JOCURILE OLIMPICE

VIDEO Imagini de colecție de la JO 1984! Vasile Andrei a publicat un filmuleț în care românii erau ovaționați de americani

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 octombrie 2016 11:01

Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984, reprezintă cea mai de succes Olimpiadă a României.

Vasile Andrei, fost practicant al luptelor greco-romane și medaliat cu aur la JO din 1984, a postat pe Facebook un filmuleț cu intrarea sportivilor români pe stadionul Memorial Coliseum, locul unde a avut loc festivitatea de deschidere.

Atunci, românii au fost aplaudați în picioare de fanii prezenți pe stadion pentru că au refuzat să participe la boicotul inițiat de URSS, la care au participat țările comuniste.

 

"Aplauze în picioare pentru români, care au refuzat boicotul URSS. România este o țără care a fost aliată Uniunii Sovietice, dar care mereu a avut o politică externă independentă. A existat și o tensiune între cele două țări, pe plan sportiv, după ce românii au simțit că Nadiei Comăneci i-a fost furată medalia de aur la JO 1980, de la Moscova" comentatorii americani

Cei 128 de sportivi români au obținut atunci 53 de medalii, un record, dintre care 20 au fost de aur. România a fost atunci a două țară în clasamentul medaliilor, după SUA.

Printre medaliații cu aur ai României se numără Doina Melinte, Ivan Patzaichin, Ecaterina Szabo, Elisabeta Lipă, Nicu Vlad și Vasile Andrei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
haideusicfr
haideusicfr  •  15 Octombrie 2016, 22:19

Romania s-a dovedit mai comunista decat URSS. Aceasta s-a schimbat dupa venirea la putere a lui Gorbaciov. Incepuse o miscare de libertate , de democratie numita glasnost si perestroika. Noi ne afundam in dictatura ,rusii urcau. Imi amintesc cum in ultimii ani ,citeam revistele acelea sub masa de lucru.Pe ascuns . Ne place sa ne amintim de momente cand Ceausescu era confundat cu alte chestii. Pana si Gorbaciov era exasperat de prostia fanatica a acestuia.

1182260871838442
Braesteanu Alexandru  •  15 Octombrie 2016, 13:43

din pacate repet nu o sa mai vedem asa ceva niciodata!am ajuns sa luam doar 4-5 medalii si suntem si in sport pe locul 48 in lume!

guyencea
guyencea  •  15 Octombrie 2016, 11:35

A fost o lovitura uriasa de imagine pentru Romania lui Ceausescu! Un ceausescu in apogeul lui! Cu o Romanie mai puternica aconomic decat oricand. Acum nici sa daramama si sa vopsim ce-a mai ramas din epoca de aur nu reusim.... Ultimii presedinti romani au tara asta si poporul asta pe constiinta!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează