SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  RECOMPENSĂ

Visele care au devenit realitate » Campioane olimpice de la Rio s-au reîntâlnit la COSR: ”Acum suntem mult mai fericite!"

Noiembrie 2016, București. Aceleași Simona Pop, Loredana Dinu, Simona Gherman și Ana Maria Popescu (de la stânga la dreapta), deja campioane olimpice și a doua întâlnire cu mașina // FOTO Cristi Preda +2   FOTO
Noiembrie 2016, București. Aceleași Simona Pop, Loredana Dinu, Simona Gherman și Ana Maria Popescu (de la stânga la dreapta), deja campioane olimpice și a doua întâlnire cu mașina // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 04 noiembrie 2016 00:00

Spadasinele, campioane olimpice de la Rio, și-au primit ieri recompensa, patru Renault Kadjar, mașină cu care făcuseră cunoștință în urmă cu un an într-un test drive organizat de Gazeta Sporturilor.

Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu s-au reîntâlnit ieri la sediul COSR în formulă completă pentru prima dată după Jocurile Olimpice de la Rio.

"Chiar am zis, la naiba, n-am mai văzut-o pe Ana din Brazilia. Îmi pare că nu s-a schimbat nimic, totul e la fel!", a spus Simona Pop. Chiar totul? "Acum suntem mult mai fericite!", completează ea. Campioanele olimpice s-au reunit pentru a primi recompensa pe patru roți pentru aurul pe care l-au adus în țară. Ele au primit câte un Renault Kadjar. O mașină cu care au făcut cunoștință în urmă cu un an, la Constanța, unde se aflau în cantonament. Gazeta Sporturilor le-a propus un drive test.

"La cît ne pricepem noi, stă bine în curbe, e plină de opțiuni și este foarte bine tehnologizată. Este micuță, dar cochetă. Interiorul este spațios, pare ideală pentru plecările în cantonamente sau chiar rarele vacanțe pe care le petrecem alături de familiile noastre. Cum bine știți, fetele au întotdeauna multe accesorii și e bine ca ele să fie organizate când ai nevoie de ele, iar Kadjar stă bine cu spațiile de depozitare", spunea atunci Ana Maria Popescu.

Maestre în săritură

Le aștepta un an greu, plin de provocări, dar au făcut o poză de care și-au adus aminte acum, în 2016, în care sar lîngă mașină cum au făcut-o după concurs. Și au repetat-o. Diferența e că acum mașinile rămân la ele.

"Eram calificate la Jocurile Olimpice, știam că mașina aceasta e pentru aur, visam la ea, dar nimeni nu credea atunci că o vom și avea. Frate, era aur. E greu de explicat!", continuă Simona Pop. Și Loredana Dinu vorbește despre același moment.

"Am refăcut poza din urmă cu un an, când doar speram. Deja am devenit experte în săritură", explică ea glumind. Și continuă: "Am fost foarte bucuroasă, foarte entuziastă, am avut emoții. Și am avut încă o dată confirmarea că ne-a ieșit ce ne-am propus, deși poate în urmă cu un an nu credeam că vom reuși".

Și-au adus aminte de isprăvile de la Rio și s-au bucurat din nou împreună. "Acum două zile am revăzut la TVR semifinala cu Rusia și m-au luat niște emoții incredibile. Chiar dacă eram cam somnoroasă, că a fost la opt dimineața, tot am trecut prin tot felul de stări", a spus Simona Gherman.

La Rio, ele au trecut în primul tur de SUA, apoi de Rusia și în finală de China.

Trei de roșu, una de negru

Ana Maria Popescu, Simona Pop și Loredana Dinu au ales culoarea roșie, în timp ce Simona Gherman a optat pentru negru. "Am vrut roșu pentru că negru e mai greu de întreținut. se vede orice urmă de praf și nu vreau să mă stresez că e murdară", a explicat Loredana.

Are carnet de conducere de la 18 ani și șofatul pentru ea înseamnă câteodată relaxare. "Am avut momente în care eram nervoasă, iar condusul mă liniștea", a completat ea. Simona Pop s-a consultat cu soțul său, Adrian, când a venit vorba de culoare, dar el a lăsat-o pe ea să aleagă. Ea are carnet de conducere de la 20 de ani și a condus mai mult prin Satu Mare, orașul său natal.

"Nu mi-am adus mașina în București, la început pentru că nu mi-am permis și apoi pentru că nu aveam prea mare nevoie de ea. Cu 50 de lei și cu transportul în comun ajungeam oriunde îmi doream, în plus nu eu nu mergeam decât la antrenamente. așa că nu mi-era de folos în București", spunea ea.

Simona Gherman a ales negru pentru că îi plac mașinile negre. Conduce de nouă ani și "îmi place la nebunie, dacă e undeva de mers eu sunt prima care se oferă".  

Au trecut aproape trei luni de când Ana, Simona Loredana și Simona au plâns de bucurie pe podiumul olimpic. Dintre ele, doar Ana a reînceput ușor antrenamentele, în timp ce restul spadasinelor și-au luat o pauză. Iar ieri s-au reunit pentru prima dată după Rio, zâmbind lângă cadourile lucioase pe patru roți și retrăind emoții care sunt doar ale lor. Și care nu vor fi uitate niciodată.

5 medalii, 17 mașini!

Ieri, din fața sediului Comitetului Olimpic și Sportiv Român, medaliații olimpici de la Rio au primit din partea sponsorului Renault mașinile promise. Deși România a cucerit doar 5 medalii la Rio, una de aur, una de argint și trei de bronz, Renault a trebuit să ofere 17 mașini!

Asta pentru că medalia de aur a fost adusă de echipa de spadă feminin, argintul a fost cucerit de dublul de tenis Mergea-Tecău, iar dintre cele de trei medalii de bronz, una a fost câștigată de barca de 8 plus 1, de la canotaj, în total 9 autovehicule.

Au fost prezente la festivitate scrimerele, canotoarele și luptătorul Albert Saritov, cel care a urcat pe podium în ultima zi de întreceri a JO.

18.200 €este prețul de pornire pentru Renault Kadjar

Echipa feminină de spadă

  • Ana Maria Popescu 31 de ani
  • Simona Gherman 31 de ani
  • Simona Pop 27 de ani
  • Loredana Dinu 32 de ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează