SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  JO SOCI 2014

Jocurile Olimpice fără alcool » Fanii din Rusia se plîng că nu pot consuma băuturi

Articol de - Publicat vineri, 14 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 14 februarie 2014 00:09

Fanii se plîng că nu pot consuma băuturi la evenimentele care au loc în interior la Soci, cum ar fi hocheiul, curlingul sau patinajul viteză.

În ţara vodcii, spectatori se plîng că nu au ce bea. Cel mai mult se comercializează berea rusă Baltika, dar fără alcool, scrie Wall Street Journal Europe. Acest lucru se întîmplă pentru că în Rusia s-a dat de curînd o lege care interzice vînzarea băuturilor alcoolice în incinta locurilor unde se desfăşoară evenimente sportive.

Peste care se suprapune şi o alta locală care nu permite vînzarea pe un perimetru de 50 de metri distanţă de locul unde au loc competiţii sportive. "Cine vrea să se uite la curling treaz?", se întreabă Scott Simms, un canadian de 27 de ani care a călătorit la Soci. Tot el răspune: "Nimeni!".

Lupta cu alcoolul nu se referă numai la sport. Din 2009 au fost crescute taxele pentru băuturi, s-au pus restricţii la vînzare şi s-au interzis reclamele la băuturile alcoolice. Toate acestea pentru a face ca speranţa de viaţă să fie mai mare, mai ales în rîndul bărbaţilor.

În 2011, Rusia era pe locul patru în lume la consumul de alcool, după Moldova, Cehia şi Ungaria. "Nu e bine să amesteci sportul cu vodca", a spus Ivan Polezhaiev, un funcţionar public din Soci.

Cu toate restricţiile impuse, la sporturile care se dispută în aer liber, băutura se găseşte din plin. Butoaie întregi de bere şi vin fiert au fost consumate la Rosa Hutor, staţiunea unde au loc întrecerile de schi alpin, frestyle şi snowboard.

605497-program-vineri.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
roadster1988
roadster1988  •  14 Februarie 2014, 10:04

sunt de compatimit...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează