SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP/ ROMÂNIA-SPANIA 13-3

Au găsit victoria » ”Stejarii” au învins ieri Spania cu 13-3 în a doua etapă, după ce în prima pierduseră în fața Germaniei

Articol de - Publicat duminica, 19 februarie 2017 00:00

Toată lumea a așteptat cu nerăbdare acest meci cu Spania. Spectatori, fani, jucători, antrenori. Asta pentru că venea la doar o săptămână după ce "stejarii" pierduseră neașteptat partida cu Germania, 38-41, prima din această ediție a Rugby Europe Championship.

Românii s-au chinuit mult în confruntarea care a avut loc pe Stadionul Arcul de Triumf din București, în fața unei audiențe de 7.000 de oameni, dar până la urmă au reușit să se impună cu 13-3 (10-3), grație reușitelor lui Florin Vlaicu. El a făcut de toate în teren, a marcat un eseu pe care apoi l-a transformat, iar a apoi a fructificat și două lovituri de pedeapsă. Prin reușitele sale, Vlaicu a ajuns la un singur punct de ''borna'' de 800 de puncte marcate pentru națională, obiectivul său declarat fiind de a ajunge la 1.000 de puncte în tricoul ''Frunzei de stejar''. Spania a apărut pe tabelă după reușita lui Brad Linklater. "Se pare că nu ne-am revenit după înfrângerea cu Germania. Încă ne gândim acolo, s-a văzut că nu am practicat un joc prea spectaculos. Au rămas niște cicatrici", a spus Florin Vlaicu pentru DolceSport.

Rugby Europe Championship este o competiție foarte importantă pentru că în funcție de parcursul din 2017 și 2018 al celor șase echipe se va stabili echipa calificată la Cupa Mondială din 2019. Cum Georgia a obținut acest bilet și domină întrecerea, echipa care va reuși să o secondeze va merge în Japonia. Pentru "stejari", următorul meci va fi pe 4 martie, în deplasare, la Soci, contra Rusiei.

33 victoriia obținut România în fața Spaniei din cele 35 de partide disputate

"Le-am spus jucătorilor de la început că și dacă vom câștiga la un punct meciul cu Spania, e de ajuns pentru că obiectivul era o victorie, indiferent de scor. Încă o înfrângere înseamnă chin"
Lynn Howells, antrenor România

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează