SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP/ ROMÂNIA-RUSIA 25-15

Barajul e ținta! România a învins Rusia, dar nu a reușit să obțină și punctul bonus ofensiv + când se poate califica la CM

FOTO: Sportpictures
FOTO: Sportpictures

Articol de - Publicat sambata, 03 martie 2018 21:06

Jocul slab din Spania, de acum două săptămâni, soldat cu o înfrângere rușinoasă a "tricolorilor", 10-22, a fost continuat și în prima repriză de la Cluj, în România-Rusia 25-15. 

Într-un stadion pustiu, în care îți puteai auzi și respirația, pe un frig pătrunzător, "stejarii" au deschis repede scorul, în minutul 6. Presiunea înaintării după o grămadă la cinci metri de terenul de țintă al rușilor l-a făcut pe arbitrul francez Alexandre Ruiz să dicteze eseul de penalizare, transformat de Valentin Calafeteanu, 7-0.

Rușii și-au arătat intențiile ofensive în mai multe momente, iar în minutul 30 a căzut eseul lui Dmitri Gerasimov. Oapseții au trecut chiar în avantaj după o lovitură de pedeapsă. România a intrat însă la pauză în avantaj, Calafeteanu trimițând și el printre "bețe" o lovitură de pedeapsă primită.

Prea multe erori

România a marcat al doilea eseu prin neo-zeelandezul Stephen Shennan, dar rușii nu au cedat. Ramil Gîsin a reușit o intercepție și s-a oprit cu balonul între buturi. S-a restabilit încă o dată egalitatea după transformarea reușită de Kușnarev, 15-15.
În disperare de cauză, "tricolorii" au atacat în permanență, căutând eseurile care să le aducă punctul bonus ofensiv, așa cum ceruse antrenorul Lynn Howells.

Nu au venit decât două, Paula Kinikinilau și Marian Căpățână, ambele în ultimele 5 minute, mult prea târziu pentru a-și realiza obiectivul. În aceste condiții, România se depărtează tot mai multe de calificarea directă la Cupa Mondială, rămânând doar variantele barajelor.

Primul, în luna iunie, meciuri eliminatorii cu Portugalia și Samoa. În cazul în care nu vor reuși atunci, românii mai au o șansă în luna noiembrie, când se va disputa, pe teren neutru, un turneu în 4, cu Canada, o echipă din Africa și învingătoarea dintre Hong Kong și Coreea de Sud. Învingătoarea va obține ultimul tichet pentru Japonia.

15-6e acum raportul victoriilor și înfrângerilor în meciurile cu România. O partidă s-a încheiat la egalitate

 clasament

 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (10)
caminero
caminero  •  12 Martie 2018, 17:01
Postat de maistor_kokir pe 03 Martie 2018, 21:58

Trebe sa batem neaparat Portugalia, iar apoi daca pierdem cu Samoa,mai exista sansa cu Canada. E un pic ciudat ce bine joaca Spania de ceva timp, meciul de deschidere in 2019, va fi astfel, Japonia Spania, puteam fi noi in deschidere, dar mai grav , sunt mari sanse sa nu fim deloc in Japonia.

Nu e nimic ciudat cu Spania, de vreo doi-trei ani au început să naturalizeze argentinieni de mîna a patra, și acuma începe să se vadă.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  04 Martie 2018, 09:33

Nu cred ca avem vreo sansa cu Samoa (desi nici ei nu mai sunt ce au fost). Cred insa ca al doilea turneu, cu Canada, Hong Kong si (probabil) Namibia poate fi castigat. Desi imi amintesc si acum cu neplacere cum ne-a batut in 1991 Canada la turneul final in singurul moment cand puteam sa ne calificam in sferturile unui turneu final. Ramane sa vedem, dar e mare pacat ca rugbyul romanesc a cazut atat de mult. Acum 30-40 de ani bateam Franta cu 15-0 sau cu 12-6 la ei acasa, cu 24-6 Tara Galilor, si nici nu discutam cu echipe ca Italia sau URSS (din care provine actuala echipa deja imbatabila pentru noi a Georgiei). Spania? Sa fim seriosi. Asta e!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  04 Martie 2018, 08:11
Postat de vicol_vali pe 04 Martie 2018, 05:04

Deci tricolorii nu se simt bine la Cluj, deci Transilvania ar trebui să fie independentă.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează