SPORTURI  »  RUGBY  »  BELGIA - SPANIA 18-10

Continuă cearta după calificarea României la CM de Rugby » Federația Europeană va investiga meciul Belgia - Spania + de ce nu a fost schimbat arbitrul român

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 19 martie 2018 16:07

Naționala de rugby a România s-a calificat la Campionatul Mondial, după eșecul surpriză al Spaniei, 10-18 în Belgia. Ibericii au făcut scandal după ce partida de la Bruxelles a fost arbitrată de un român, Vlad Iordăchescu.

Marca dezvăluie azi că Federația Europeană de Rugby va analiza vineri arbitrajul românului. "Comitetul așteaptă raportul supervizorului partidei. În plus, se va reuni vineri, la Poznan, într-o ședință dedicată Campionatului European sub 18 ani. Totuși, agenda va fi modificată și o parte importantă va fi dedicată analizării tuturor fazelor meciului Belgia - Spania", se arată într-un comunicat Rugby Europe.

Spaniolii au cerut schimbarea arbitrului

Marca scrie că Federația Spaniolă de Rugby a cerut pe 19 februarie, după ce a învins România, schimbarea lui Vlad Iordăchescu de la meciul cu Belgia.

"Pe 19 februarie, la o zi după victoria cu România, Federația Spaniolă a cerut schimbarea arbitrului de la meciul cu Belgia pe motiv că sunt români. Ni s-a răspuns că schimbarea arbitrului necesită timp și nu se va face", se arată în comunicatul Federației Spaniole.

Marca scrie că Federația Europeană de Rugby, condusă de Octavian Morariu, și Federația Internațională vor primi o sesizare pentru a vedea dacă arbitrajul a fost în defavoarea Spaniei.

Citește și: SCANDAL MONSTRU Meciul care i-a trimis pe ”stejari” la Mondial a fost arbitrat de un român! Spaniolii au sărit la bătaie și l-au alergat pe teren

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
comedy.central
comedy.central  •  19 Martie 2018, 20:18

Spaniolii cred ca si in rugby trebuie sa traga toti arbitrii cu fc barcelona !!??

cobadin33
cobadin33  •  19 Martie 2018, 18:53
Postat de magura pe 19 Martie 2018, 17:57

Arbitrii sunt desemnati inaintea inceperii Campionatului si nu se schimba pe parcursul desfasurarii acestuia. De aceea nu s-au schimbat arbitrii la acest meci.

bravo!

dantex77
dantex77  •  19 Martie 2018, 18:35

c a ca atii astia de spanioli, daca erau mari valori, trebuia sa-i bata mar pe decultii de belgieni. sper sa fie suspendati drastic pentru momentele penibile de la sfarsitul meciului, unice in analele acestui sport minunat. desi rusii au fost furati pe fata, cu eseuri clare ca lumina zilei in meciul cu ei, n-au vociferat ca nesimtitii astia. felicitari Belgiei pentru fair-play-ul aratat in acest meci.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează