SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Coronavirus / Partida România-Belgia a fost amânată

"Stejarii" ar outea să joace în iunie meciul cu belgienii, dacă situația o va permite și atunci

Articol de - Publicat joi, 12 martie 2020 12:20

Meciul dintre echipele naţionale ale României şi Belgiei, programat sâmbătă, la Botoşani, în ultima etapa a Rugby Europe Championship 2020, a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia Română de Rugby.

„În contextul actual, conform restricţiilor impuse pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului COVID 19 şi în urma consultărilor cu cele două federaţii, cea română şi cea belgiana, Rugby Europe a decis amânarea meciului pentru o dată ce va fi stabilită ulterior”, se arată în comunicat.

Măsură de prevenție și precauție

În acest moment ceea ce ar trebui să ne preocupe este siguranţa jucătorilor pentru că toţi au familii, au copii, e foarte important să nu-i expunem niciunui risc. Decizia Rugby Europe, pe care noi am susţinut-o în totalitate, este o măsură foarte bună de precauţie şi prevenţie, este foarte important să acţionăm ferm acum pentru a nu permite extinderea numărului de infecţii. Vom rămâne în contact permanent cu oficialii Rugby Europe şi în funcţie de cum va evolua situaţia vom stabili data la care vom juca acest ultim meci al sezonului Rugby Europe Championship”, a declarat preşedintele FRR, Alin Petrache.

La retrogradare!

Înaintea ultimei etape România ocupă ultimul loc în grupă, iar partida cu Belgia va stabili echipa care va retrograda în eșalonul trei al rugbyului european.

România a pierdut, în actuala ediție, disputele cu Georgia (13-41), Portugalia (11-22) și cu Rusia (25-32). A câștigat doar cu Spania (24-7).

România nu a mai fost niciodată în această ipostază, până acum "tricolorii" bătându-se întotdeauna pentru primele locuri.

Citește și:

Dezastrul continuă pentru „stejari” » România poate retrograda din Rugby Europe Championship, după eșecul cu Rusia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează