SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Cu capul spart » Accidentare îngrozitoare pentru un jucător de rugby

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 martie 2014 00:18

Bryce Gibbs, 29 de ani, jucător profesionist la Cronulla Sharks, în prima ligă australiană, a suferit o accidentare extrem de gravă într-un duel în meciul contra celor de la Gold Coast Titans.

Într-un duel pentru balon, Gibbs s-a lovit la cap, iar în cîteva secunde capul său era acoperit de sînge. A continuat însă să joace ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat.

"Rechinii" au şi pierdut jocul contra "Titanilor", în final, cu 12-18. Rugbyul este unul dintre cele mai dure sporturi, jucătorii nepurtînd căşti de protecţie, iar accidentările sînt întîlnite aproape la fiecare meci.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
chronnos
chronnos  •  12 Martie 2014, 12:24

Jenant articol. Taieturile pielli la nivelul scalpului sau fruntii sangereaza abundent, arata mult mai rau decat sunt defapt. Dupa cantitatea de sange care se vede in poza, nu cred ca e o taietura mai mare de 1 cm. Intr-adevar, "ingrozitoare accidentare"...... Penibil!

gesia
gesia  •  12 Martie 2014, 09:36

...teren indiferent cat de grava este accidentarea. disciplina si respectul adversarului, doua din lucrurile de baza in sportul acesta. si sa nu uitam o definitie a rugbyului: sportul de golani jucat de gentlemeni

gesia
gesia  •  12 Martie 2014, 09:31

nu mai scrieti despre ce nu cunoasteti, 3 randuri , 3 prostii. in rugby o accidentare extrem de grava inseamna ca jucatorul sa fie scos pe targa. sunt si accidente nefericite, dar mai rar. jucatorii pot purta casti de protectie. da, rugbyul este este un sport dur, dar duritatea este in spiritul jocului, in sensul ca poti fi prins, pus la pamant, te poti ciocni, actiuni la care te astepti si pt care esti pregatit, actiunile ilegale ( ex. placaj la gat) sunt penalizate f aspru iar suspendarile sunt grele. dar cel mai important lucru este ca acest sport este jucat de barbati adevarati, care nu se tavalesc ca bagati in priza daca vad sange si care au mandria lor de a iesi pe picioare de pe ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close