SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Eroul cu minge ovală » Căpitanul echipei de rugby a Afganistanului a salvat victimele unui atentat cu bombă

Sadat duce în braţe bărbatul rănit şi în stare de şoc
Sadat duce în braţe bărbatul rănit şi în stare de şoc

Articol de - Publicat joi, 18 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 18 septembrie 2014 00:26

Sayed Mustafa Sadat este căpitanul echipei de rugby a Afganistanului. El a ajutat la salvarea victimelor unui atentat cu bombă.

Sayed Mustafa Sadat are 27 de ani şi marţi a trecut cu mult peste condiţia sa de sportiv. A devenit salvator. Se afla din întîmplare lîngă locul unde, în oraşul Kabul, a avut loc un atentat sinucigaş cu bombă. Bărbatul pe care l-a cărat pe braţe pînă la spital nu o să-l uite, probabil, niciodată.

"M-am grăbit să salvez supravieţuitorii. Am dat de un om cu un picior rupt şi cu foarte multe arsuri. L-am dus la spital, mi-a luat vreo 10 minute, dar nu ştiu dacă a trăit", a spus Sayed, punîndu-şi inima şi muşchii la contribuţie pentru a proteja o viaţă.

Rugbystul a fost printre primii salvatori la faţa locului după atacul sîngeros care a vizat un convoi NATO, aflat în apropierea Ambasadei SUA. El mergea acasă de la antrenamente, într-o ţară în care oamenii se gîndesc mai degrabă la război şi supravieţuire, nu la sport. Atacul s-a soldat cu moartea a trei soldaţi - doi americani şi un polonez - şi a cel puţin 13 civili. Talibanii au revendicat atentatul terorist.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
der.bomber
der.bomber  •  20 Februarie 2015, 09:05

Respect ! ! !

bvd_magheru
bvd_magheru  •  18 Septembrie 2014, 09:58

El mergea acasă de la antrenamente, într-o ţară în care oamenii se gîndesc mai degrabă la război şi supravieţuire, nu la sport. ................................................................................................................................. fara comentarii .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close