SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

FOTO De ce nu s-a mai jucat meciul dintre Timișoara Saracens și Stade Francais, din Cupa Challenge. Ce riscă bănățenii

Articol de - Publicat sambata, 14 ianuarie 2017 20:43

Jocul dintre Timișoara Saracens RCM și Stade Francais Paris din runda a 5-a a grupelor EPCR Challenge Cup nu s-a putut juca astăzi. În ciuda eforturilor campioanei României, care a pus în funcțiune instalația de încălzire a arenei ”Dan Păltinișanu”, terenul a fost considerat impracticabil de către arbitrul întâlnirii.

Clubul timișorean s-a zbătut să organizeze partida programată la mijlocul lunii ianuarie. Terenul a fost deszăpezit și conducerea Saracens RCM anunța cheltuieli de 10.000 de euro, inclusiv prin aducerea unui generator de mare putere de la București pentru punerea în funcțiune a instalației de încălzire a terenului.

Una care era lăsată incompletă din cauza problemelor financiare ale lui ACS Poli. Astăzi terenul era complet deszăpezit, a ajutat și temperatura pozitivă din vestul țării din ultima zi, însă pe alocuri a rămas apă la suprafața terenului. Arbitrul întâlnirii, scoțianul Mike Adamson, s-a consultat cu jucătorii ambelor echipei înaintea partidei, însă căpitanul francezilor, Pascal Pape, ar fi refuzat conform timișorenilor disputarea partidei în condițiile date.

Căpitanul echipei franceze la încălzire a refuzat sau nu a dorit disputarea meciului. În acel moment arbitrii au ținut cont de părerea, opțiunea, căpitanului de la Stade Francais și au decis că terenul nu se prezintă în condiții de desfășurare a competiției”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele lui Timișoara Saracens.

Inițial jocul a fost amânat și s-a stabilit o ședință pentru ora 16.30. După câteva ore comunicatul EPCR (organizatorul competiției) anunța clar doar că ”meciul nu se dispută acum”. O decizie urmează să fie luată înaintea ultimei runde din faza grupelor Challenge Cup, etapă programată chiar săptămâna viitoare.

Cel mai probabil timișorenii vor pierde jocul la masa verde, scor 0-28, și vor suferi de asemenea o penalitate financiară. Pe 20 ianuarie timișorenii dispută ultima partidă în Europa, pe terenul scoțienilor de la Edinburgh Rugby.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
1311549735554583
Rody Luminita  •  15 Ianuarie 2017, 00:41

Cainerosu...daca exista regionalizare sau chiar autonomie totala a Banatului, fii sigur ca acum Timisoara avea un stadion modern si nu se facea de ras! Atata timp cat tot ce producem noi pleaca catre Bucuresti si de acolo in alte zari nu se v-a realiza nimic. Imagineaza-ti ca tot ce castigi tu intr-o luna sa fie folosit de altcineva....cam asta e! Toate cele bune de la Tm.!

ioan.h
ioan.h  •  14 Ianuarie 2017, 22:45

Nesimtit ...ce poti sa spui ! Ramai fara cuvinte !

983732924972315
Soos Vilmos  •  14 Ianuarie 2017, 22:22

Pacat ca acest individ murdareste cuvintul ciine, el nefiind decit o versiune mai moderna a pitecantropului.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează