SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

FOTO Gentlemani pe teren » Componenţii naţionalei de rugby au fost îmbrăcaţi de designerul Casei Regale

Creatorul de modă Alexandru Ciucu s-a îmbrăcat la fel şi a pozat alături de +3   FOTO
Creatorul de modă Alexandru Ciucu s-a îmbrăcat la fel şi a pozat alături de "sejari"

Articol de - Publicat miercuri, 05 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 04 decembrie 2012 21:23

Componenţii echipei naţionale a României au pozat în frac, papion şi joben pe gazonul stadionului Arcul de Triumf.

Aseară, designerul Alexandru Ciucu, furnizor al Casei Regale, şi-a lansat calendarul oficial 2013. Pentru a celebra eleganţa şi fair-play-ul, creatorul de modă i-a dorit ca protagonişti pe componenţii echipei naţionale de rugby, care au acceptat provocarea de a se îmbrăca cu vestimentaţia aleasă de Ciucu.

Şedinţa foto a avut loc pe terenul stadionului Arcul de Triumf din Bucureşti, vis-a-vis de Palatul Regal, iar Mădălin Lemnaru, Cosmin Raţiu, naturalizatul Otar Turaşvili, Andrei Ursache, Viorel Lucaci, Florin Surugiu, Gal Csaba, Ionuţ Botezatu, Dragoş Vasile, Mihai Adăscăliţei, Mihai Roşca şi Vasile Rus au pozat în ţinute elegante compuse din frac, cămaşă albă cu papion negru, joben şi baston.

"Se spune ca rubgy-ul este un sport dur şi agresiv. Mi-am propus ca prin acest calendar să aduc în prim-plan această disciplină, punînd-o însă într-o lumină caldă şi umană, aşa cum este ea de fapt. Un sport demn şi elegant. Consider că prin aceste valenţe rugby-ul se suprapune conceptual pe valorile de bază ale designului vestimentar clasic masculin", a declarat Alexandru Ciucu.

Profiturile rezultate în urma vînzării calendarului vor fi donate Fundaţiei Principesa Margareta a României, în beneficiul programului "Tinere talente".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
vapaa
vapaa  •  05 Decembrie 2012, 08:03

In clipa in care l-am vazut pe Rus ca il admonesteaza pe arbitru, mai intai cu un ”Why?” sfidator (tocmai impartise niste pumni unui adversar, intr-o zona fara balon , chiar era nevoi sa intrebe de ce ??), am simtit nevoia sa schimb repede programul. De jena. Poate cineva din federatie, ca la antrenor nu ma astept, ii va explica lui Rus si celorlalti cum sta treaba cu rugbyul. Nu numai ca tactica sau joc, dar mai ales ca esenta. Poate ca il va sfatui sa incerce fotbalul. Rus ii poate cere un post bine remunerat lui Becali. Oricarui Becali. Nu neaparat ca fotbalist, poate fi si doar bodyguard. Pentru asta e calificat. Pentru rugby, tocmai s-a descalificat singur.

vapaa
vapaa  •  05 Decembrie 2012, 07:54

SI NU PREA... Revenind la rugbystii romani, trebuie spus ca cele afirmate anterior nu ii (mai) reprezinta. Ca in toate celelalte aspecte ale societatii, si aici am inceput sa avem o abordare ”originala”. Ultima de acest fel ? In meciul de trista amintire cu selectionata americana. Rugbystii romani, zdrobiti la propriu in joc ( nicio surpriza, asteptam cu interes reprezentativa Luxemburgului, dar mai intai sa o puna pe picioare ) au catadicsit sa isi arate in schimb veleitatile de golani, tavalind si ei pe jos niste americani fara balon. Asta se mai intampla, nervii mai sar si la altii. Partea cu adevarat proasta a fost cand arbitrul l-a chemat pe Rus sa ii explice de ce il va elimina.

vapaa
vapaa  •  05 Decembrie 2012, 07:42

CORECT .... Rugby-ul este un sport de golani jucat de gentlemani. Daca la fotbal te uiti cu jena la niste simulari stupide sau la modul golanesc in care sunt comentate mereu deciziile arbitrilor ( indiferent cum sunt acestea ), in rugby fair-play-ul este la el acasa. Este impresionant sa privesti cate un jucator de 1.90 m si 120 kg cum se uita spasit la un arbitru de 1.70 m si 80 kg care il ”urecheaza” verbal pentru o infractiune comisa, asculta atent explicatiile si se intoarce la joc, fara a comenta in vreun fel decizia. Poate si de aceea e mai frumos rugby-ul decat fotbalul. Ai de a face cu barbati adevarati, capabili sa treaca fara lamentari chiar si peste o decizie discutabila.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează