SPORTURI  »  RUGBY  »  MECI-TEST/ROMÂNIA-BRAZILIA 56-5 (35-0)

FOTO Samba de România! "Stejarii" au predat o lecție de rugby Braziliei

Foto: Raed Krishan +10   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 24 iunie 2017 21:22

”Stejarii” au făcut scor pe teren propriu cu Brazilia în ultimul joc-test al lunii iunie, 56-5.

Naționala de rugby a României s-a întors în fața propriilor suporteri într-o zi extrem de călduroasă de iunie. Spectatorii n-au umplut stadionul "Arcul de Triumf", speriați poate de soarele arzător.

Cei prezenți însă au avut ce vedea și ce aplauda. Diferența de valoare dintre cele două echipe s-a văzut imediat, iar eseurile au curs pe ritm de samba, spre frustrarea brazilienilor.

Primul a venit în minutul cinci din mâinile lui Andrei Gorcioaia, iar transformarea din piciorul lui Luke Samoa, impecabil pe parcursul întregii partide, el având procentaj de sută la sută la transformări, șapte din șapte.

Flankerul României a recidivat câteva minute mai târziu, iar până la finalul celor patruzeci de minute, pe tabelă și-au mai trecut numele Andrei Rădoi, de două ori, și Mihai Macovei, ducând scorul la 35-0.

În partea a doua, ritmul României a mai scăzut, nervii au fost mai mulți, iar Brazilia a reușit să înscrie un eseu grație lui Andre Arruda. Dar avea să fie singura lor reușită. Gorcioaia și Rădoi au mai reușit câte un eseu. Spre final, după o cursă individuală, Valentin Popârlan și Florin Vlaicu au stabilit scorul final, 56-5.

Cu acest meci, "stejarii" au încheiat o perioadă plină, ei având în luna iunie trei meciuri-test. Rugbyștii români au mers la începutul lunii la Kumamoto, unde au fost învinși de Japonia cu 33-21, apoi în Canada, la Edmonton, unde au câștigat cu 25-9.

"A fost greu, am zburat mult, am avut multe nopți foarte grele din cauza schimbării fusului orar. Ne bucurăm că am încheiat cu o victorie, mai ales în fața unui adversar nou", a concluzionat Andrei Gorcioaia la TV DolceSport. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
tipsy
tipsy  •  26 Iunie 2017, 17:21
Postat de caminero pe 25 Iunie 2017, 22:10

Subscriu. Fenomenul a început cam prin iunie anul trecut, la turneul IRB Nations Cup. Pînă atunci, prețurile erau populare, de genul 10 și 15 lei la peluza și tribuna 2. Iar la meciul cu Varzilia oricum cei mai cîștigați au fost cei cu locuri la peluză, pentru că acolo era umbră (la peluza unde a atacat România în prima repriză), și pe de altă parte nimeni nu controla accesul la peluza 2 (aia de 55 de lei ...)

Foarte mari preturile avand in vedere si adversarul, insa nu e vorba de lacomia FRR, fiindca incasarile de la meciul asta au fost donate integral! Altfel, cu alde Georgia e normal sa fie scump, fiindca stadionul e mic si se umple chiar si cu preturi foarte mari.

tipsy
tipsy  •  26 Iunie 2017, 17:19

"Spectatorii n-au umplut stadionul "Arcul de Triumf", speriați poate de soarele arzător". Sau poate pentru ca din presa de sport nu puteai sa afli ca este meci? Ati scris voi ceva cu cateva ore inainte, si asta a fost tot.

caminero
caminero  •  25 Iunie 2017, 22:16
Postat de satyricon pe 24 Iunie 2017, 21:41

Bravo! Incep sa se miste lucrurile in rugby-ul romanesc.

Da, dar nu printr-un meci cu Brazilia. Meciul a fost organizat de IRB pentru braziliani (să învețe și ei cîte ceva), nu pentru noi. Sud-americanii vedeau negru în fața ochilor cînd se ajungea la grămezi ordonate și la tușe, cred că au pierdut 80 la sută din ambele. N-au înaintare deloc, au venit cu filozofia fîșneață și sprintenă de rugby în 7 și au încercat s-o implementeze la rugby în 15. Și ghici ce? nu merge de loc, și nici nu are cum să meargă.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează