SPORTURI  »  RUGBY  »  TIMIȘOARA SARACENS

Gest extraordinar! Suporterii englezi vor susține o echipă din România după pedeapsa primită

Unul dintre grupurile de fani Harlequins prezente la Timișoara
Unul dintre grupurile de fani Harlequins prezente la Timișoara

Articol de - Publicat joi, 19 ianuarie 2017 17:28

Suporterii grupării Harlequins au fost printre cei revoltați de decizia European Professional Rugby Club în cazul partidei dintre Timișoara Saracens și Stade Francais din grupele Challenge Cup.

Englezii s-au arătat surprinși că, pe lângă meciul cedat la masa verde, 0-28, campioana României a primit o amendă drastică, de 30.000 de euro, iar un fan al londonezilor a demarat online o strângere de fonduri.

"Timisoara Support Fund" se cheamă acțiunea deschisă Toby Bonney pe site-ul gofundme.com. Fan Harlequins din imaginile de pe Facebook acesta dorește prin gestul său să ajute campioana României cu o mare parte din plata amenzii. Targetul vizat e 20.000 de lire sterline, adică peste 23.000 de euro, ceea ce ar ajuta într-adevăr clubul bănățean.

Până la ora redactării acestui articol fanii rugby-ului au strâns 250 de lire sterline pentru inițiativa startată ieri. În textul anunțului se arată că pedeapsa primită de timișoreni e din motive diferite, depinzând de sursă. Englezii s-au mai arătat de altfel îngrijorați pe diverse forumuri că 30.000 euro reprezintă o lovitură pentru un club estic ce încearcă să facă față rigorilor la acest nivel.

"Pentru un club de asemenea mărime e ridicol. Mai ales după ce a cheltuit 10.000 de euro în încercarea de a repara terenul. Această strângere de fonduri e pentru a ajuta clubul să supraviețuiască acestei amenzi", mai scrie în anunț.

timi

După cum se știe Timișoara Saracens a fost pedepsită de o comisie individuală a EPCR după ce arbitrul duelului cu Stade Francais a considerat că suprafața terenului ”Dan Păltinișanu” se prezintă în condiții improprii. Bănățenii au arătat cu degetul spre căpitanul parizienilor, care a refuzat disputarea jocului și de a cărui opțiune oficialii ar fi ținut cont.

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează