SPORTURI  »  RUGBY  »  WORLD RUGBY NATIONS CUP

Începe World Rugby Nations Cup! Căpitanii echipelor participante au vorbit într-o conferință de presă

Articol de GSP - Publicat marti, 07 iunie 2016 20:35

Azi, la sediul Federatiei Romane de Rugby a avut loc conferinta de presa prilejuita de debutul celei de-a zecea editii a turneului World Rugby Nations Cup, care va avea loc la Bucuresti, pe Stadionul “Arcul de Triumf”, intre 9 si 18 iunie.

La conferinta de presa au participat capitanii celor sase echipe prezente, Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby, Philippe Bourdarias, managerul general de competitii la World Rugby si Lucian Lorin, managerul turneului.

Stelian Burcea (România), Juan Manuel Gaminara (Uruguay), Felipe Ezcurra (Argentina), Renaldo Bothma (Namibia), Jaime Maria Nava de Olano (Spania), Federico Conforti (Italia) au vorbit despre competiția găzduită de România.

Stelian Burcea, capitan Romania: "Obiectivul nostru este acela de a castiga trofeul, cu atat mai mult cu cat anul acesta este o editie speciala, a zecea organizata in Romania. Suntem constienti ca nu va fi usor pentru ca avem o echipa tanara, pe care se construieste formula ideala pentru a incepe calificarea la Cupa Mondiala. Ne asteptam la meciuri puternice fizice, care sa ne ajute sa progresam la nivelul jocului. Mult succes tuturor si cel mai bun sa castige!". 

Juan Manuel Gaminara, capitan Uruguay: "Multumim pentru ospitalitate. Abia asteptam sa inceapa turneul, suntem pregatiti pentru a juca cat mai bine. In plus, este o competitie importanta care ne va ajuta sa gasim o formula ideala de echipa in conditiile in care la anul vom incepe sa jucam calificarile pentru Cupa Mondiala din 2019."

Felipe Ezcurra, capitan Argentina: "Suntem fericiti sa fim aici, sa luam parte la acest turneu important. Pentru noi inseamna foarte mult sa jucam cu echipe care au fost la Cupa Mondiala si astfel sa ne ridicam valoarea jocului. Ne dorim sa facem meciuri cat mai bune."

Renaldo Bothma, capitan Namibia: "Ne bucuram ca am ajuns si anul acesta aici. Este un turneu important pentru noi pentru ca am inceput inca de acum pregatirea echipei care va juca pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2019. De aceea, este important sa avem meciuri cat mai puternice pentru a-i vedea pe noii jucatori. Succes capitanilor, antrenorilor si echipelor!"

Jaime Maria Nava de Olano, capitan Spania: "Multumim World Rugby pentru ca ne-a dat aceasta oportunitate de a ne afla aici. Este un lucru important pentru rugbyul spaniol sa participe la un astfel de turneu si sa aiba meciuri care ne vor ajuta sa crestem ca experienta de joc. Sper ca acesta sa fie un prim pas spre obiectivul pe care ni l-am propus, calificarea la Cupa Mondiala din 2019".

Federico Conforti, capitan Italia: "Multumim Federatiei Romane de Rugby si World Rugby pentru invitatie si gazduire. Este un turneu in care vom juca cu echipe puternice si la finalul caruia dorim sa avem o crestere la nivelul jocului."

World Rugby Nations Cup va debuta joi, 9 iunie, cu prima etapa ce programeaza meciurile:

Spania – Argentina XV ora 16:00
Uruguay – Emerging Italy ora 18:00
Romania – Namibia, ora 20:00

Urmatoarele doua etape vor avea loc pe 13 si 18 iunie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează