SPORTURI  »  RUGBY  »  TIMIȘOARA SARACENS

Mutare-surpriză a campioanei naționale la rugby » A adus un antrenor din Turneul celor Șase Națiuni

Matthew Brian Williams, în stânga, alături de Dușan Filipaș, vicepreședintele echipei
Matthew Brian Williams, în stânga, alături de Dușan Filipaș, vicepreședintele echipei

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2017 16:09

Timișoara Saracens l-a numit astăzi antrenor principal pe australianul Matthew Brian Williams, 57 de ani, un tehnician cu o mare experiență în Marea Britanie și Irlanda.

Deși a câștigat titlul în 2017, conducerea bănățenilor nu va continua cu sud-africanul Chester Williams pe bancă. De la noul antrenor Matt Williams se așteaptă să ducă gruparea de pe Bega la nivelul următor, adică să avanseze în următorii ani într-o fază superioară grupelor EPCR Challenge Cup.

”Clubul vrea să avanseze, să-și atingă obiectivele. Sunt onorat că m-au ales pe mine pentru următorii ani. E o echipă ambițioasă. Vreau să evoluăm în cupele europene, acolo unde am o experiență... Îmi place să lucrez în rugby-ul european. Nu am dorit să revin în Marea Britanie, am căutat ceva nou. Ceva mă atrage către construcția de echipe. Ceea ce am mai făcut. Timișoara a avut deja succes în România și Europa”, a declarat Matthew Williams.

Antrenorul australian a semnat pe trei ani de zile cu timișorenii. Matthew Brian Williams are un C.V. bogat.

A câștigat prima ediție a Ligii Celtice (2001) cu Leinster Rugby, grupare cu care a atins și semifinalele Heineken Cup (Cupa Campionilor, 2003). Printre jucătorii avuți sub comandă se numără căpitanii selecționatei British and Irish Lions: Brian O'Driscoll, Gordon D'Arcy, Shane Horgan, Malcolm O'Kelly și Denis Hickie. A fost de asemenea primul selecționer străin al echipei naționalei Scoției (2003-05).

A fost de asemenea primul selecționer străin al echipei naționale a Scoției, 2003 - 2005. De asemenea a antrenat și câștigat Turneul celor Șase Națiuni destinat selecționatelor A cu reprezentativa secundă a Irlandei.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează