SPORTURI  »  RUGBY  »  RUSIA-ROMÂNIA, AZI, ORA 12:00, DOLCE1, GSP.RO

Puncte din Rusia » România încearcă să își revină după startul slab din preliminariile CM

Căpitanul Mihai Macovei revine în națională după mai mult de un an de pauză // FOTO Cristi Preda
Căpitanul Mihai Macovei revine în națională după mai mult de un an de pauză // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 04 martie 2017 00:00

Naționala României nu a început prea bine campania de calificare la Cupa Mondială, dar ”tricolorii” dau asigurări că vor redresa situația.

Înfrângere în Germania, 38-41, și o victorie chinuită contra Spaniei, 13-3, acestea sunt rezultatele "stejarilor" în noua ediție a Rugby Europe Championship.

Rezultate deloc convingătoare pentru o națională care nu a ratat nicio ediție a Cupei Mondiale și care aspiră să se apropie valoric de marile puteri, nu să se depărteze.

"Ne așteaptă un joc dificil, Rusia este o echipă fizică, a cărei principală armă este pachetul de înaintare. Mergem încrezători că vom face un joc bun. Jucătorii sunt pregătiți, revenirea căpitanului Mihai Macovei este o motivație în plus pentru grup, e un căpitan care le vorbește și-i responsabilizează pe jucători", a declarat antrenorul Lynn Howells.

Macovei și Fakaosilea

În partida de azi, de la Soci, tehnicianul galez va miza pe 6 jucători care evoluează în Franța și pe 9 "autohtoni", cei mai mulți de la campioana Timișoara Saracens și de la Steaua, câte 3.

E de consemnat revenirea căpitanului Mihai Macovei, care a jucat ultima dată anul trecut, chiar împotriva Rusiei. Howells l-a anunțat titular și pe Sione Fakaosilea, un rugbyst care vine din Tonga și care debutează pentru România.

Centrul de la Baia Mare nu va fi singurul "naturalizat", în primul 15 regăsindu-se alți 3 jucători de altă naționalitate, care au devenit "stejari". E vorba de sud-africanul Johan van Heerden, de gruzinul Otar Turaşvili și de neozeelandezul Jack Umaga.

România are nevoie neapărat de un rezultat bun în Rusia, echipa care se anunță a fi principala contracandidată la locul 2, cel care duce direct la Cupa Mondială din Japonia 2019. Asta pentru că primul loc e ca și asigurat de Georgia, formație net superioară celorlalte echipe.

"Trebuie să demonstrăm în Rusia că echipa României nu este cea din primele două partide, cu Germania și Spania. Fiecare dintre jucători trebuie să arate motivare și dăruire"
Mihai Macovei, căpitan România

20de partide au avut loc până acum între Rusia și România. 13-6 pentru "stejari" e raportul de forțe, iar un meci s-a încheiat la egalitate

16-13e ultima victorie a Rusiei în fața României și datează din 2015. În ultimele 8 dispute, "stejarii" au câștigat 7 și au pierdut doar una

CLASAMENT

1. Georgia 2 2 0 0 81-12 10p
2. România 2 1 0 1 51-44 5p
3. Spania 2 1 0 1 19-19 4p
4. Rusia 2 1 0 1 31-34 4p
5. Germania 2 1 0 1 47-88 4p
6. Belgia 2 0 0 2 24-56 1p

*Georgia e direct calificată la Cupa Mondială. Locul 2 merge și el direct, iar locul 3 dă baraj

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
jalabert
jalabert  •  04 Martie 2017, 12:53

dupa infrangerea din belgia e vital sa batem rusia sau o luam pe ulei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează