SPORTURI  »  RUGBY  »  SPANIA - ROMÂNIA

România poate rata calificarea la Mondial! World Rugby dorește rejucarea partidei dintre Spania și Belgia

Articol de GSP - Publicat joi, 05 aprilie 2018 20:01

Federația Internațională de Rugby recomandă rejucarea partidei dintre Spania și Belgia, încheiată cu scorul de 18-10 în favoarea belgienilor, în urma căreia România a obținut biletele pentru Cupa Mondială din Japonia. 

Scandalul legat de meciul dintre Belgia și Spania, 18-10, arbitrat de românul Vlad Iordăchescu, în urma căruia România a obținut calificarea la Cupa Mondială din 2019, este departe de a se fi terminat. Federația Internațională de Rugby a analizat cazul și recomandă ca partidă să fie rejucată. 

" World Rugby a fost îngrijorată profund de circumstanţele legate de meciul Belgia-Spania, decisiv în cadrul calificării la Cupa Mondială. Mai exact, îngrijorările sunt legate de procesul şi percepţia numirii de către Rugby Europe a unei brigăzi de arbitri care nu era neutră în contextul calificării şi că nu s-a acţionat în raport cu rezervele exprimate de Spania cu privire la delegare.

World Rugby recunoaşte responsabilitatea Rugby Europe de a analiza evenimentele din propria competiţie, însă având în vedere contextul şi semnificaţia meciului a acţionat imediat pentru a solicita informaţii de la Rugby Europe şi federaţiile participante cu privire la problemele semnalate. Luând în considerare toate informaţiile disponibile, Comitetul Executiv al World Rugby şi Board-ul Rugby World Cup au considerat că o rejucare a fi în interesul sportului", scrie în comunicatul World Rugby.

Dacă partida se va rejuca și se impune Spania, echipa noastră va trebui să treacă peste meciurile de baraj.

Vezi și:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
pake_spp
pake_spp  •  16 Septembrie 2018, 18:16

cu putin mai multa demnitate si doar cu jucatori romani pe teren, eram la mondial...cresteti rugbisti, nu bodyguarzi! Concret, acordati prioritate jucatorilor tineri si protejati-i de furia veteranilor la antrenament. Nu asa se caleste un junior...asa se indeparteaza!

penultimul
penultimul  •  09 Aprilie 2018, 21:49
Postat de cobadin33 pe 05 Aprilie 2018, 21:56

Daca se aproba propunerea de rejucare a meciului Blegia-Spania, sunt curios care va fi componenta echipei Spaniei. Sa inteleg ca jucatorii aia care l-au agresat pe Iordachescu nu vor fi suspendati? Regulamentul de rugby prevede peste doi ani suspendare pt agresarea arbitrilor! Daca Romania va fi descalificata pt folosirea incorecta a lui Faka'osilea, toata conducerea federatiei ar trebui demisa, iar Petrache (absolut lamentabil in declaratiile date in presa straina, ne-am facut de rasul curcilor) ar trebui indepartat in suturi. Si Spania are probleme cu eligibilitatea unor jucatori, prin urmare si ei risca descalificarea, iar in Japonia va merge direct Rusia, iar pt baraj se vor lupta Belgia sau Germania. Tot circul asta se intampla pt ca Romania s-a calificat desi nu investeste nimic in rugby, iar Spania, care in ultimii 15 ani a progresat enorm (la finala lor de cupa au fost 30.000 spectatori, la noi doar cateva sute) trebuia recompensata pt banii investiti in rugby. Asa functioneaza lumea sportului, cine investeste si are o strategie e sustinut, cine doar improvizeaza si pacaleste sportul prin naturalizari, asa cum suntem noi, devine un fel de paria !

Autorul articolului doarme - dumeavoastra sunteti mai informat ca ei. Si lipsa de comunicate din partea federatiei e jenanta. Nu cred ca se mai pune problema rejucarii Pe de alta parte eu n-am vazut Romania jucind pe trei sferturi niciodata cum joaca acuma asa ca naturalizind straini (mai ales ca nu sunt multi) nu e un capat de tara. Trist e ca nu e nimeni in tribune si ca interesul jurnalistilor romani este egal cu al publicului - trebuie sa caute lumea pe BBC stiri despre rugbyul din Romania http://www.bbc.com/sport/rugby-union/43659679 Having considered all available information, the World Rugby executive committee and Rugby World Cup board felt that a replay would be in the best interests of the game," it said in a statement on Thursday. However, it added it had subsequently received "new information relating to player eligibility" from nations taking part in the last two championships. "Given this information concerns potential breach of World Rugby regulations and given the complexity and interconnectivity of the issues, a full and independent review is warranted," the statement continued.

penultimul
penultimul  •  07 Aprilie 2018, 10:23

Trei tari, Romania, Spania si Belgia sunt suspectate ca au folosit jucatori ineligibili in timpul preliminariilor. Spania probabil va avea unii (citi?) jucatori suspendati pentru meciul ce se va rejuca in Belgia. Asa ca ar putea pierde din nou. M-am minunat de postarile spaniolilor si georgienilor care-i dadeau pe romanii masoni si sforari ai rugbyului care controleaza totul din umbra. Acum, daca se adeveresc aceste suspiciuni, de fapt, toata aceasta competitie are o organizare disfunctionala. Ce e bun pentru suspans, e prost pentru cei care joaca pe teren. Mai grav e ca si daca Romania se duce la Cupa Mondiala sportul asta are un viitor incert. Intr-un oras cum e Clujul se gasesc doar vre-o 200 de oameni sa vina pe stadion la un meci international.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează