SPORTURI  »  RUGBY  »  CALIFICARE LA CAMPIONATUL MONDIAL

România şi-a asigurat prezenţa pentru a 8-a oară consecutiv la Cupa Mondială de Rugby! "Stejarii" au învins Spania, 32-6

FOTO: Raed Krishan +4   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 februarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 22 februarie 2014 20:34

Echipa naţională de rugby a României va participa pentru a opta oară consecutiv la Cupa Mondială de Rugby ce va fi găzduită în 2015 de Anglia, după ce a învins pe teren propriu, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 32-6 (13-3).

Punctele României au fost reuşite de Vlaicu - două lovituri de pedeapsă şi trei transformări, Ionuţ Dumitru - două eseuri şi Valentin Calafeteanu - un eseu. Echipa României a beneficiat şi de un eseu de penaltitate.

"Stejarii" au reuşit două victorii în primele lor meciuri din această ediţie a CEN, învingînd Portugalia la Cluj (24-0) şi Rusia la Nebug (34-3).

România se află în prezent pe primul loc, cu 33 de puncte acumulate în opt meciuri, urmată de Georgia (28 de puncte, 7 jocuri) şi de Rusia (18 puncte, 7 jocuri).

În funcţie de rezultatele din ultimele două partide cu Belgia, pe teren propriu la 8 martie, şi Georgia, în deplasare la 15 martie, România va afla în ce grupă va evolua.

Dacă va termina pe primul loc în clasament, România va fi repartizată în Grupa C, alături de campioana mondială Noua Zeelandă, Argentina, Tonga şi Africa 1.

Meciurile României ar avea loc la Gloucester cu Tonga (19 septembrie) şi cu Argentina (25 septembrie), la Cardiff pe Millenium Stadium cu Noua Zeelandă (2 octombrie) şi Exeter cu Africa 1 (7 octombrie).

În cazul în care se va clasa a doua, România va juca în Grupa D alături de Franţa, Irlanda, Italia şi Canada.

Meciurile României din Grupa D ar avea loc pe Stadionul Olimpic din Londra cu Franţa (23 septembrie), pe Wembley cu Irlanda (27 septembrie), la Leicester contra Canadei (6 octombrie) şi la Exeter cu Italia (11 octombrie).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
catalin931
catalin931  •  22 Februarie 2014, 19:41

Ce si-a asigurat? Calificarea? Esti praf redactore!

oaeaspurcata
oaeaspurcata  •  22 Februarie 2014, 18:16

Hai noroc si sa vedem doua victorii in grupa la mondial ca sa iesim in strada!

raduvernescu
raduvernescu  •  22 Februarie 2014, 17:43

Ca-ca...ziar si ziaristi

Vezi toate comentariile (11)
Comentează