SPORTURI  »  RUGBY  »  RUSIA - ROMÂNIA 10-30

”Stejarii” au înmugurit! România s-a impus în Rusia și a bifat punctul bonus, scor 30-10

Vlaicu și-a trecut numele pe lista marcatorilor în meciul cu Rusia
Vlaicu și-a trecut numele pe lista marcatorilor în meciul cu Rusia

Articol de - Publicat duminica, 05 martie 2017 00:00

România a reușit să se impună la Soci, în fața Rusiei, la ultima fază trecându-și în cont și punctul bonus.

Evoluțiile slabe din meciurile cu Germania și Spania au fost șterse de români ieri, contra principalei rivale la locul 2 în clasamentul Rugby Europe Championship, Rusia.

La Soci, "tricolorii" au jucat mult mai sigur, au dominat jocul de la un capăt la altul și au câștigat la final cu 30-10!

Nu au mai fost căderile din partida cu nemții și nici "tremurul" mânuirii baloanelor din disputa cu ibericii. Au fost iar problemele din tușă, dar în rest, românii și-au ținut tot timpul adversarii în presiune, obligându-i să greșească.

Iar la final, și norocul a fost cu noi, ultimul eseu marcându-se în urma unei gafe incredibile a rușilor.

Nu au mai fost emoții

Ionel Badiu, pilierul de la Carcassonne, a fost cel care a deschis balul la Soci. El a marcat primul eseu din carieră pentru România în minutul 8, iar "stejarii" au condus cu 7-0 în urma transformării lui Vlaicu.

Diferența s-a mărit în minutul 26, Mădălin Lemnaru fiind omul potrivit la locul potrivit. Vlaicu a transformat încă o dată, iar scorul s-a dus la 14-0.

Rușii și-au făcut și ei simțită prezența prin lovitura de pedeapsă a lui Iuri Kușnarev, dar a fost ceva sporadic. Vali Calafeteanu a punctat și el din două lovituri de pedeapsă. iar România conducea cu 20-3.

În căutarea punctului bonus

România a forțat să marcheze patru eseuri pentru a lua punctul bonus ofensiv. L-au reușit pe al treilea prin Viorel Lucaci. Rușii au jucat și ei curajos, nu au închis jocul și eforturile le-au fost răsplătite. Valeri Morozov a culcat balonul în terenul de țintă al "tricolorilor".

Eseul al patrulea a căzut când nimeni nu se mai aștepta, în prelungiri. Jody Rose a interceptat un balon și sud-africanul și-a început dansul de bucurie. A fost placat de pe margine de antrenorul Lynn Howells, bucuros că România a ieșit din pasa proastă în care intrase în această primăvară.

803puncte are acum Florin Vlaicu marcate pentru naționala României, după cele 4 marcate ieri

Rusia 10
Morozov 1e, Kușnarev 1tr, 1lp

România 30
Badiu 1e, Lemnaru 1e, Lucaci 1e, Rose 1e, Vlaicu 2tr, Calafeteanu 2lp

CLASAMENT

1. Georgia 3 3 0 0 101-22 14p
2. România 3 2 0 1 81-54 10
3. Germania 3 2 0 1 81-117 8
4. Spania 3 1 0 2 29-39 4
5. Rusia 3 1 0 2 41-64 4
6. Belgia 3 0 0 3 53-90 2

Rezultate etapa a 3-a: Spania-Georgia 10-20, Germania-Belgia 34-29.
Etapa viitoare, 11 martie: Germania-Spania, Belgia-ROMÂNIA, Georgia-Rusia.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close