SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA-TONGA

Testul din Pacific » ”Stejarii” își măsoară azi forțele cu Tonga, echipă calificată la Cupa Mondială din 2019

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2017 09:00

Luna noiembrie e una specială pentru echipa națională de rugby. După meciul-test câștigat cu Samoa cu 17-13, urmează azi, cel cu Tonga.

Spectatorii de pe stadionul "Arcul de Triumf" vor fi din nou martorii unui dans războinic, de data aceasta Sipi Tau. Clasată pe locul 15 în ierarhia mondială, cu un loc sub România, Tonga revine la București, după ce în 2015 a câștigat confruntarea cu "stejarii" cu 21-16. Acel meci a fost primul în tricoul naționalei pentru Johan Van Heerden "Vrem să ne luăm revanșa, să facem un meci bun și să câștigam, și în 2015 a fost o partidă strânsă, însă acum trebuie să fim mult mai lucizi și mai pragmatici. E un meci important pentru că o victorie ne poate duce pe locul 13 în clasamentul World Rugby, ceea ce ar fi o premieră pentru noi. Mult mai greu decât cel cu Samoa pentru că Tonga are jucători și mai fizici, joacă mai mult în viteză, plimbă balonul de pe o parte pe alta, au treisferturi rapide, combinații surprinzătoare, au abilități foarte bune, tehnic sunt foarte buni. Cred că va fi cel mai greu meci al nostru din acest an", a spus Van Heerden pentru site-ul Federației Române de Rugby.

Față de meciul cu Samoa, România nu-i va avea la dispoziție pe Mihai Macovei, Andrei Ursache, Andrei Gorcioaia, Marius Antonescu si Valentin Calafeteanu. Antrenorul Lynn Howells i-a selectionat în schimb pe Alexandru Țăruș, Vlad Neculau, Florin Bardașu, Adrian Moțoc, Kuselo Moyake și Gabriel Rupanu.

Televizare
Azi, ora 18:00
TV Telekom Sport

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează