SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

Asalt la istorie! 5 informații fabuloase după primul tur la CM de snooker

Ronnie O'Sullivan a pierdut în primul tur la Crucible pentru prima dată în ultimele 15 ediții, foto: Guliver/gettyimages
Ronnie O'Sullivan a pierdut în primul tur la Crucible pentru prima dată în ultimele 15 ediții, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 aprilie 2019 09:35

Campionatul Mondial de snooker a debutat cu câteva meciuri incredibile. De la eliminarea lui Ronnie O'Sullivan și până la monumentala revenire a lui Graeme Dott, teșită la final, sunt destule de povestit.

1. Ronnie O'Sullivan, liderul mondial en-titre, a fost eliminat de primul amator din istorie calificat pe tabloul principal la Crucible, James Cahill, scor 8-10! A fost pentru prima dată în ultimii 15 ani când cel considerat cel mai mare jucător de snooker din istorie a pierdut atât de devreme.

2. Shaun Murphy a bifat cea mai drastică victorie din istorie la Crucible, scor 10-0, împotriva jucătorului chinez debutant Luo Honghao. Acesta a reușit doar 89 de puncte, cele mai puține într-un meci la CM de snooker.

3. Graeme Dott a întors de la 8-1 cu Stuart Bingham, a ajuns în joc decisiv, dar a pierdut cu 10-9. Ar fi fost cea de-a doua întoarcere de scor din istoria Crucible. Cea mai impresionantă răsturnare de scor a avut loc în finala din 1985, când Steve Davis a recuperat 8 frameuri cu Dennis Taylor, de la 1-9, dar a pierdut tot în joc decisiv, 17-18!

4. Stuart Bingham a făcut fault de trei ori la o bilă roșie pe care o vedea și a pierdut frameul. Nu i s-a mai întâmplat niciodată în carieră, iar la Crucible s-a întâmplat de doar 4 ori în istorie ca un frame să fie pierdut în acest fel.

5. Bingham, campion mondial în 2015, e la abia al doilea meci câștigat de atunci la Crucible. L-a bătut pe Dott în cel mai dramatic meci din primul tur, s-a calificat în al doilea, egalând „performanța” din 2017. Urmează un meci de foc cu John Higgins.

Ce este CM Snooker

  • Campionatul Mondial de snooker este cea mai importantă competiție din calendar. Îl urmează ca importanță Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Mastersul, alături de care formează așa numita Triplă Coroană;
  • Competiția se dispută în foaierul teatrului  Crucible din Sheffield, Anglia, și este transmisă la TV de Eurosport;
  • Ronnie O'Sullivan avea cele mai multe titluri mondiale, dintre jucătorii prezenți, 5, dar a fost eliminat. Iar recordul este deținut de Stephen Hendry, cu 7, însă scoțianul s-a retras din activitate în 2012;
  • Campionul mondial de snooker este recompensat cu 500.000 de lire sterline, un record, iar premiile totale sunt de 2.231.000 de lire.

Citește și:

VIDEO Explicațiile lui Ronnie O'Sullivan pentru înfrângerea șocantă de la CM de snooker și pentru imaginile ciudate cu el din timpul meciului;

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează