SPORTURI  »  SNOOKER  »  SNOOKER

Cu ce am rămas după Masters: o finală de colecție, laude și un anunț care dă speranțe

Judd Trump, primul câștigător la București // FOTO Raed Krishan
Judd Trump, primul câștigător la București // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 11 octombrie 2016 00:00

Breakuri consistente, entuziasm, snooker de clasă și dramatism. Mastersul de la București a avut de toate.

În fața unei săli pline la Circul Globus, englezii Ronnie O'Sullivan și Judd Trump au oferit o finală de colecție, încheiată în frame decisiv, 9-8 pentru Trump.

A fost concluzia ideală pentru o săptămână de spectacol. Totuși, cu ce am rămas după primul turneu de snooker organizat în România?

1. Ceva laude, multă generozitate

Ronnie a spus că iubește România, ceea ce a devenit deja o obișnuință, însă a fost secondat și de alți jucători de top, precum Mark Selby. Neil Robertson, australianul eliminat în semifinale, a scris pe Twitter că românii sunt cei mai răbdători și politicoși fani pe care i-a văzut, o afirmație destul de generoasă, având în vedere strigătele din timpul semifinalei pierdute cu O'Sullivan.

2. Un mare favorit al publicului

La 5 minute după ce a primit premiul-farfurie dedicat pierzătorului din finală, Ronnie O'Sullivan era încă năucit de faptul că aplauzele din sala Circului nu încetaseră. Au existat încurajări pentru Mark Selby, pentru Judd Trump sau pentru Neil Robertson, dar sprijinul copleșitor a venit pentru cel mai iubit jucător din lume. Și câștigătorul competiției a beneficiat de aplauze frenetice la final, Trump fiind nevoit să facă ture bune de arenă pentru a mulțumi pe toată lumea.

3. Judd își continuă forma

Învingător la Openul Chinei, Judd Trump a obținut la București al șaselea său trofeu din carieră. A fost o victorie muncită, în care a revenit de la 3-5 în prima sesiune și de la 6-8 în a doua, pentru a închide la 9-8. Cu 3 breakuri de peste 100 de puncte, puternic mental, Trump s-a înscris lejer pe lista favoriților pentru Openul englez din această săptămână.

4. Probleme cu masa

Singurul asterisc în organizare a fost masa de joc. Foarte lentă în primele zile, din cauza unor probleme cu setarea temperaturii, suprafața de joc și-a revenit după ce a fost refăcut postavul. S-a prezentat perfect la finală, dar a fost nevoită să suporte mai multe bombăneli în primele zile ale competiției.

La celălalt pol, un gest impresionant a avut loc duminică, atunci când organizatorii au organizat câteva minute speciale în memoria regretatului Paul Hunter, triplu câștigător de Masters londonez de la moartea căruia s-au împlinit fix 10 ani.

5. Un anunț care dă speranțe

Organizatorii au semnat contractul pe 3 ani, deci crema snookerului profesionist va reveni la București și la anul, o veste care cimentează succesul de anul acesta.

Fanii îi vor putea urmări pe Ronnie O'Sullivan, Judd Trump, Neil Robertson, Shaun Murphy sau Mark Selby și în 2017 și 2018.

75.000 €de euro a câștigat Judd Trump pentru trofeul de la București, în timp ce Ronnie O'Sullivan s-a mulțumit cu 35.000

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  11 Octombrie 2016, 10:17

Organizatorii romani nu sunt vinovati pentru "terenul de joc", mesele fiind aduse de organizatorul tuturor Master's-urilor din Europa. In rest, organizarea a fost impecabila iar semifinalele si finala au pus fata in fata pe cei mai in forma patru jucatori ai lumii la ora actuala. Consider ca grimasa facuta de Ronnie la festivitatea de premiere a fost una care a :sous", fara cuvinte, ca "Marele O'Sullivan" nu stie sa piarda. O mentiune speciala pentru cuplul de comentatori tv Daniel Bontea si Marius Ancuta care - cu mici imperfectiuni de vizare a bilei ce urma sa fie jucata - au dovedit ca sunt excelenti cunoscatori ai acestui sport de o virtuozitate iesita din comun. Master's Bucharest 2016 a trecut, Te asteptam Master's Bucharest 2017!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează