SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

4 puncte-cheie ale victoriei Simonei Halep cu Caroline Garcia la Singapore » Cum și-a ajustat Simona jocul pentru a-și lua revanșa în fața franțuzoaicei

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2017 17:06

Simona Halep (1 WTA) a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor, luându-și revanșa în fața Carolinei Garcia (8 WTA) pentru înfrângerea de acum două săptămâni de la Beijing. Românca a câștigat meciul categoric, scor 6-4, 6-2, după o oră și 28 de minute de joc. 

GSP.RO prezintă patru puncte-cheie ale victoriei de la Singapore.

1. Procentajul ridicat la serviciu 

Așa cum s-a întâmplat și la turneul de la Beijing, Simona a servit foarte eficient, surprinzând-o pe adversara sa cu varietatea serviciilor sale. Românca a avut un procent de 62% pe prima servă, câștigând 24 din 39 de puncte.

Halep și-a îmbunătățit și un aspect important la care a suferit în trecut: serviciul doi, unde a câștigat 71% din punctele puse în joc. (17/24)

2. SFATURILE LUi Darren Cahill 

Imaginea jucătoarei care privea cu indiferență sfaturile venite de la antrenor în pauze pare acum doar o amintire îndepărtată.

În meciul cu Garcia, Simona a apelat la sfaturile lui Darren Cahill în primul set, în momentul când era condusă cu 3-4.

Antrenorul i-a transmis o serie de sfaturi care au schimbat fața meciului, iar Simona a început să destabilizeze din ce în ce mai mult jocul Carolinei Garcia. Setul s-a închis după 3 game-uri consecutive, reușite de româncă.

"Încercă să îți menții centrul de greutate jos. Intră în minge și nu mai lovi pe centru, trimite mingea în diagonală. Servești bine, rămâi încrezătoare. Nu mai ceda puncte ușor", i-a transmis antrenorul australian, sfaturi pe care Halep le-a recepționat cu multă atenție.

3. Precizie în momentele importante

Simona a gestionat foarte bine momentele dificile traversate de-a lungul partidei, arătând o forță mentală demnă de un lider mondial .

Jucătoarea noastră a salvat cinci dintre cele șase mingi de break obținute de Garcia, cele mai semnificative fiind cele trei salvate consecutiv în setul secund, când Halep abia reușise break-ul.

Contrar altor meciuri din trecut, când Simona pierdea avantajul scorului imediat după ce îl obținea, românca a dat dovadă de multă stăpânire de sine, salvând toate cele trei mingi de break și câștigând game-ul cu o serie de cinci puncte cosecutive jucate exemplar.

În plus, Simona a fructificat patru din cele cinci mingi de break pe care le-a obținut pe serviciul franțuzoaicei, având și aici un procentaj impresionant: 80%. 

4. Adaptabilitatea la suprafață 

Spre deosebire de Jelena Ostapenko, care s-a plâns după meciul pierdut duminică în fața Garbinei Muguruza de suprafață, Simona Halep a părut că s-a adaptat excelent pe hard-ul de la Singapore. 

Românca nu a întâmpinat nicio problemă vizibilă în meciul cu Garcia, deplasându-se cu multă lejeritate, returnând din pozițiile din care voia și servind excelent pe toată durata partidei. 

CLASAMENT GRUPA ROȘIE

1. Caroline Wozniacki 2-0
2. Simona Halep 2-0
3. Caroline Garcia 0-2
4. Elina Svitolina 0-2

 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  23 Octombrie 2017, 18:44

Cu observatia ca procentajul pe primul serviciu a fost salvat de setul 2 in care acest indicator a fost 80%. In primul set a castigat doar 50% din punctele jucate pe primul serviciu. Ceea ce e chiar foarte putin. Noroc ca Garcia nu a stiut sa profite de aceasta vulnerabilitate. Apropo de sfaturile antrenorului, la finala de la Beijing Simona n-a apelat deloc la Pavel, spre deosebire de Garcia care l-a chemat de 3 ori pe tatal sau. Cred ca a gresit atunci si e bine ca acum n-a repetat asta. A avut si 13 lovituri castigatoare, destul de bine pentru ce joaca Simona in ultima vreme (mai multe decat Muguruza cu Ostapenko, de pilda), ceea ce inseamna si niste riscuri asumate in plus.

gizeh
gizeh  •  23 Octombrie 2017, 18:26

... "Jucătoarea noastră a salvat cinci dintre cele șase mingi de break obținute de Svitolina" ??!! :) ... articol pertinent dar corectați greșeala ... adversara fiind Garcia!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează