SPORTURI  »  TENIS  »  

A fost botezat noul teren de la Roland Garros

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat joi, 23 noiembrie 2017 20:51

Consiliul orașului Paris a hotărât ca noul teren de la Roland Garros să poarte numele jucătoarei de tenis franceze Simonne Mathieu.

Anunțul a fost făcut de președintele Federației de Tenis din Franța (FFT), Bernard Giudicelli, pe o rețea de socializare.

"Mulțumiri orașului Paris, onoare și glorie pentru o campioană unică", a scris Giudicelli.

"Court Simonne Mahieu" va avea o capacitate de 5000 de locuri și va fi al patrulea teren al complexului Roland Garros, după Philippe-Chatrier (cu o capacitate de 15.000 de locuri), Suzanne Lenglen (10.000 de locuri) și terenul numărul 1 (5.000 de locuri).

simone mathieu 1926
Foto: wikipedia

Arena face parte dintr-un plan de modernizare a instalațiilor care găzduiesc Openul Franței. Acest proiect se ridică la 350 de milioane de euro.

Simonne Mathieu este considerată a doua cea mai bună jucătoare din istoria Franței, după Suzanne Lenglen. Ea s-a născut în 1908 și a decedat la vârsta de 71 de ani. Legendara jucătoare și-a atras simpatia oamenilor și pentru rolul său activ în lupta față de ocupația nazistă din Franța, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1939-1945).

13turnee de Grand Slam a cucerit Mathieu în cariera ei: 2 la simplu (ambele la Roland Garros), 9 la dublu (6 Roland la Garros, 3 la Wimbledon) și 2 la mixt (ambele la Roland Garros)

sursa: lequipe.fr

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează