SPORTURI  »  TENIS  »  GEST

A scos-o pe Pliskova și a făcut un gest senzațional: a primit 30.000€ din partea Federației, dar a luat o decizie surprinzătoare: "Împart banii cu ei"

Maria Sakkari // FOTO: Guliver/Getty Images
Maria Sakkari // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 17 mai 2018 16:56

Mai sunt doi ani până la Olimpiadă, dar sportivii din Grecia încep să intre treptat în febra Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Federația Elenă de Tenis i-a oferit 30.000 de euro jucătoarei de tenis Maria Sakkari (22 de ani, 44 WTA), dar aceasta a recurs la o decizie surprinzătoare. 

Sakkari a refuzat să primească suma integrală și a hotărât să împartă banii cu Stefanos Tsitsipas (19 ani, 43 ATP) și Valentini Grammatikopoulou (21 de ani, 174 WTA). Atât Tsitsipas, care anul acesta a jucat finala turneului de la Barcelona cu Rafa Nadal, cât și tânara Valentini Grammatikopoulou sunt considerați viitoarele staruri ale tenisului din Grecia.

"Eu, Stefanos și Valentini suntem în pregătiri pentru Olimpiadă. Am primit un apel de la președintele Federației, care mi-a spus că îmi va oferi 30.000 de euro. Am spus că ar trebui să împărțim banii pentru că Valentini are nevoie mai mult de ei, din moment ce are un clasament inferior mie. Bineînțeles, Stefanos merită la fel de mult banii. Muncește foarte mult în ultima perioadă. Toți muncim din greu și merităm aceeași sumă. Am propus împărțirea banilor, e decizia corectă pe care trebuia să o iau", a declarat jucătoarea născută la Atena pentru site-ul oficial al WTA.


Stefanos Tsitsipas // FOTO: Guliver/Getty Images

"Am vrut să-i oferim ei 30.000 de euro pentru pregătirea Olimpiadei din 2020, dar a spus că va împărți suma cu Stefanos Tsitsipas și Valentini Grammatikopoulou. 10.000 de euro fiecare", a mărturisit Spyros Zannias, președintele Federației de Tenis din Grecia, potrivit tennisworldusa.org.

Gestul compatrioatei l-a luat complet prin surprindere pe Stefanos Tsitsipas: "A fost un gest foarte foarte frumos. Nu mă așteptam la asta, să fiu sincer. I-am mulțumit acum câteva zile. Nu oricine ar face asta. E o fată adorabilă și o foarte bună competitoare pe teren. Sunt mândru că împreună putem duce tenisul din Grecia la un alt nivel".

Miercuri, Maria Sakkari a bifat prima victorie din carieră împotriva unei jucătoare din TOP 5, reușind să o elimine de la Roma pe Karolina Pliskova (5 WTA), scor 3-6, 6-3, 7-5. Azi, jucătoarea elenă a fost copleșită însă de Angelique Kerber, care s-a impus cu 6-1, 6-1. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
cris210
cris210  •  17 Mai 2018, 23:57

Dacă avea caracter ... ar fi recunoscut ieri că mingea lui Pliscova a fost în teren ...

catalin.palcu
catalin.palcu  •  17 Mai 2018, 21:30
Postat de pe 17 Mai 2018, 20:34

Domnule cătălin.palcu.....sau cum te-o chema,machedoanca,isi improprietareste toate neamurile in Constanta,dar,nu a făcut nimic palpabil,pt copiii care s-au apucat de tenis,pe banii părinților,nu ai ei...a ca vine și dă de două ori cu rachetacu niste copii de-ai angajaților din federatie...a,am uitat,da bine la poze pt lipitorile din presa,si,am uitat....e free...asa ca lasa-o baltă cu "admiratia"pt o fatarnica,arivista și nesimtita.

Mi se pare culmea sa comenteze cum ma cheama pe mine unul/una care nici macar un username nu are. Sau il ascunde. In al doilea rand eu admir pe cine vreau eu. In al treilea rand e treaba fiecaruia cum isi cheltuie banii si pe cine impropietareste. Va datoreaza Simona ceva ? In al 4 lea rand a platit la taxe la buget fata asta cat nu o sa platiti toti haterii in 10 vieti. In al 5 lea rand de unde stiti ca nu a donat Simona bani sau echipamente la modul discret, fara presa sau televiziuni dupa ea ?

merace
merace  •  17 Mai 2018, 20:54

Maria Sakkari e in crestere mare de 1-2 ani. Bravo ei ca joaca si pentru sportul elen. Dar poate e asa generoasa fiindca are bani destui de acasa!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează