SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR, LONDRA, 12-19 NOIEMBRIE

Alexander Zverev, al treilea jucător calificat la Turneul Campionilor » Se alătură lui Federer şi Nadal

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat sambata, 07 octombrie 2017 14:09

Germanul Alexander Zverev a obţinut calificarea matematică la Turneul Campionilor de la Londra, cu şase săptămâni înainte de finalul sezonului.

Tenismenul, în vârstă de 20 de ani, este al treilea jucător din circuitul masculin care reuşeşte această performanţă, după Roger Federer şi Rafael Nadal, alte cinci locuri urmând să fie ocupate în următoarele săptămâni.

Germanul a avut parte de un an 2017 de succes, reuşind să câştige cinci turnee, la Montpeliier, Munchen, Roma, Washington şi Montreal, iar de o lună se află la cea mai bună clasare în circuitul ATP, pe poziţia a patra.

Astfel, Zverev devine cel mai tânăr tenismen care obţine calificarea la Turneul Campionilor, după Juan Martin Del Potro, în 2008. Mai mult decât atât, acesta va fi şi primul sportiv de origine germană care va participa la această competiţie, după Rainer Schuettler, în 2003, potrivit atpworldtour.com.

"Cred că este minunat pentru orice jucător să se califice la un turneu atât de prestigios ca cel din Londra. Este o răsplată pentru cei care arată că au fost printre cei mai buni pe tot parcursul anului, nu doar în una sau două săptămâni. Este ceva special, o realizare superbă pentru mine, şi cred că la fel şi pentru ceilalţi jucători.", a declarat Alexander Zverev, potrivit sursei citate.

În prezent, Zverev se află în semifinalele turneului de la Beijing, acolo unde îl va înfrunta pe Nick Kyrgios, astăzi, de la ora 16:00.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează