SPORTURI  »  TENIS  »  BRD OPEN

Alexandra Dulgheru a părăsit BRD Open, dar urcă 76 de locuri în clasamentul WTA după o săptămână infernală cu 11 ore și 24 de minute jucate în total!

Articol de - Publicat sambata, 22 iulie 2017 13:00

Încă una dintre lungile săptămâni din cariera Alexandrei Dulgheru s-a încheiat vineri seară, în nocturnă, odată cu meciul pierdut în fața Juliei Goerges, 5-7, 5-7.

Era însă din nou în sferturile de finală ale unui turneu WTA, după o pauză de un an și jumătate, și acesta este punctul luminos pentru româncă. A început BRD Open în calificări, în urmă cu exact 7 zile, la doar câteva ore după ce venise din Franța, de la concursul ITF disputat la Contrexeville.

De acolo a avut meciuri zi de zi, trei tururi de calificări (luni a jucat chiar două partide și jumătate, duminică vremea nefavorabilă oprind jocul), alte trei pe tabloul de simplu și unul pe cel de dublu. În total, 11 ore și 24 de minute. "Mi-am dorit să duc această nebunie până la capăt. Cred însă că Julia a meritat victoria, a fost tot timpul la cârma jocului", spunea Piti după sfertul de finală. "Am venit aici într-o nebunie totală, dar cred că mi se potrivește să joc în condiții anormale. A fost un turneu bun, a fost important să revin în sferturile unui turneu WTA și să joc din nou împotriva unor sportive bune".

Ar fi vrut să continue cu altă săptămână pe zgură, la Bastad, însă era rezervă, nu avea locul asigurat pe tabloul de calificări. De aceea, mai degrabă contempla ideea unei săptămâni de pauză, urmată de pregătirea pentru sezonul de hard.

Cele 7 zile de la București îi aduc și o răsplată importantă în clasamentul WTA: un salt de 76 de locuri. Alexandra va fi de luni pe treapta 218 a ierarhiei mondiale, după ce începuse turneul pe 294.

Timpul petrecut pe teren

Calificări

Turul 1 1h25
Turul 2  2h18
Turul 3  1h09

Simplu

Turul 1 1h04
Turul 2  2h28
Sferturi 1h44

Dublu
Turul 1 1h16

Total 11h24

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează