SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Ambuscadă pentru locul 1?! Principala adversară a Simonei Halep a primit un wild card şi o poate întrece pe româncă înainte de Australian Open!

Garbine Muguruza și Caroline Wozniacki, foto: Gulliver/gettyimages
Garbine Muguruza și Caroline Wozniacki, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 04 ianuarie 2018 09:53

Garbine Muguruza, ocupanta poziţiei secunde în clasamentul WTA, a primit un wild card pentru turneul de la Sydney şi ar putea să o întreacă pe Simona Halep în ierarhia mondială, înaintea primului Mare Şlem al anului.

După ce s-a ratras de la Brisbane din cauza unei accidentări (detalii AICI), Muguruza a solicitat un wild card organizatorilor de la Sydney şi va intra pe tabloul principal al turneului.

Turneul ar putea fi o oportunitate pentru jucătoarea spaniolă să revină în fruntea clasamentului WTA, în condiţiile în care nu are de apărat puncte la Sydney.

În prezent, Halep şi Muguruza sunt despărţite de 200 de puncte în clasament, iar Simona poate pune maximum 400 de puncte între ea şi ocupanta locului secund, dacă se va impune la Shenzhen.

Totuşi, iberica ar putea obţine până la 470 de puncte prin participarea la Sydney şi ar putea trece pe primul loc în ierarhia WTA dacă se impune la ultimul turneu înainte de Australian Open.

"Am mai jucat o singură dată la Sydney până acum. Wild cardul este o oportunitate pentru mine să revin pe teren şi să joc câteva meciuri înainte de primul Mare Şlem al anului", a spus Muguruza.

  • FOARTE IMPORTANT! Halep rămâne favorita numărul 1 la Australian Open, chiar dacă Muguruza, ipotetic, ar putea ajunge pe prima poziție WTA, în condițiile în care organizatorii primului Mare Șlem al anului iau capii de serie în funcție de clasamentul WTA cu o săptămână înainte!

Turneul WTA de la Sydney va avea loc în perioada 7-13 ianuarie. Printre celelalte jucătoare care vor participa la turneu se numără Venus Williams, Jelena Ostapenko, Johanna Konta, Kristina Mladenovic şi câştigătoare de anul trecut de la US Open, Sloane Stephens.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
968980589916371
Leon Vilma  •  06 Ianuarie 2018, 13:07

De la INCULTI nu avem ce sa asteptam !

valyomanyd
valyomanyd  •  05 Ianuarie 2018, 04:54
Postat de Mircea Gabriel pe 05 Ianuarie 2018, 01:04

Cand ti se propune o suma mediocra este clar ca sponsorul oficial vrea sa scape de tine. Asta pentru ca nu esti o persoana care motiveaza, nu esti un numar unu care sa determine cresteri si vanzari...pentru ca esti labila si nu ai constanta in joc. Cei care lucreaza in marketing si publicitate inteleg. Halep nu este o valoare intriseca. Si nici nu va fi. Atunci, ai nevoie sa oferi un wild card, sa arunci in lupta un un adversar care sa schimbe ierarhia. Care poate oferi o imagine pozitiva, in clasament, in perspectiva.

Prostovane, știi de ce e Simona numarul 1 mondial ? Datorită CONSTANȚEI ! Și nu e vorba de localitatea Constanța ! :)))

1216817821679388
Boengiu Constantin  •  05 Ianuarie 2018, 03:54
Postat de ciuleavvictorms pe 05 Ianuarie 2018, 01:19

Vorba poetului ”tu in cap nu ai graunte, numai pleava si puzderii„, i care cauza nu ai continut, asa cu ai recunoscut, vanzator de neam ce esti!

Desi ar trebui sa ne aparam valorile nationale, atunci cand apar, unii suntem mai exigenti decat strainii, ca Roger Federer de exemplu. Acesta a laudat-o pe Simona pentru locul 1, pozitie care a fost atinsa dupa multa munca.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează
Close