SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

ANALIZĂ Ce urmează după un trofeu: Halep nu a avut rezultate bune după ce a câștigat un turneu. Se schimbă situația la Roma?

Simona Halep a adunat deja pe zgură opt victorii în acest sezon // FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep a adunat deja pe zgură opt victorii în acest sezon // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2017 00:00

Simona Halep va juca în această săptămână la Roma, dar de puține ori în cariera sa un titlu a fost susținut de o performanță la turneul imediat următor.

"Desigur, la următorul turneu o să am ceva probleme pentru că sunt foarte fericită. Vă amintiți că anul trecut nu prea am jucat bine la Roma. Dar sper ca anul acesta o să fie mai bine și o să ajung mai departe", a spus Simona Halep, sâmbătă, după ce a cucerit turneul de la Madrid

A patra jucătoare a lumii a ajuns duminică în capitala Italiei, iar ieri a fost decisă și adversara sa din turul al doilea, care este Laura Siegemund, cea care a învins-o de două ori la Stuttgart, în 2016 în turul al doilea și în 2017 în semifinale.

Misiunea lui Halep devine și mai grea având în vederea energia pe care a lăsat-o la Madrid.

Rezultate diferite

Cucerirea unui trofeu implică mult consum, atât la nivel psihic, cât și la nivel fizic, de aceea e greu de susținut o performanță cu alta.

Simona Halep a reușit de puține ori în carieră acest lucru, să câștige trofee în săptămâni consecutive. A făcut-o în 2013, atunci când pus în vitrină primele cupe. Titlurile de la Nurnberg și s'-Hertogenbosch au fost cucerite în săptămâni consecutive și pe suprafețe diferite.

Pe măsură ce Simona a început să urce în clasament, iar trofeele au fost din ce în ce mai valoroase, un asemenea rezultat a fost mai greu de atins fără o săptămână sau două de pauză.

Mai mult, în patru situații ea a fost nevoită să se retragă sau să abandoneze la următoarea competiție care a venit după un trofeu.

La Roma, turneu de categorie Premier 5, a treia în ierarhia WTA, Simona are drept rezultate de top atingerea semifinalelor în 2013 și 2015, ani în care a pierdut încă de la meciul de debut la Madrid.

În 2014, când a făcut finala la Madrid, românca s-a retras de la Roma înaintea meciului din turul al treilea din cauza unor probleme la mușchii abdominali, după ce a câștigat în 2016 a fost învinsă  în primul meci de Daria Gavrilova.

Ce va fi anul acesta? Vom vedea în zilele care vin, Simona urmând să joace primul meci marți sau miercuri.

4este locul pe care-l ocupă Simona Halep începând de ieri în ierarhia WTA , în urcare patru locuri față de săptămâna trecută

 ce a facut halep

Favorită la Roland Garros

Cucerirea trofeului de la Madrid a pus-o pe Simona Halep în fruntea listei favoritelor pentru Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem care debutează pe 28 mai.

La ultima conferință de presă din capitala Spaniei ea a fost întrebată dacă se gândește la anul 2014, când după ce a ajuns în ultimul act la Madrid, a repetat performanța și la Paris.

"Pe zgură, tot timpul mă gândesc că pot să fac rezultate mari. Acum cred că sunt în stare să repet ce am făcut în 2014, dar nu știu dacă se va întâmpla la fel. Mă gândesc la ce urmează, dar nu în materie de rezultate. Presiunea de acum nu e una negativă, ci una pozitivă și vreau să rămână așa", a spus ea.

La casele de pariuri, Simona este cotată cu prima șansă la trofeul de la Paris, urmată de Maria Sarapova, Garbine Muguruza și Angelique Kerber.

Cote la pariuri pentru câștigarea Roland Garros

Jucătoare bet365 skybet betfair bwin
Simona Halep 4,5 5 5 4,5
Maria Șarapova* 6 6 6,5 6
Garbine Muguruza 11 11 10 5,5
Angelique Kerber 12 11 10 9

*Francezii anunță azi dacă rusoaica va primi un wild card pentru calificări

Save

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
1049998808413764
Nicolae Tudosie  •  16 Mai 2017, 11:33
Postat de thomassystem pe 16 Mai 2017, 09:21

Sharapova va fi viitorul lider ATP. Le spulberă pe toate.

Sharapova juca asa cum juca pe baza de doping. Sa vedem cum joaca fara pilule. Tu crezi ca va juca mai bine? lol...

timm
timm  •  16 Mai 2017, 11:00
Postat de thomassystem pe 16 Mai 2017, 09:21

Sharapova va fi viitorul lider ATP. Le spulberă pe toate.

Daca o mai prinde odata dopata, WTA o suspenda pa viata. Clar ca a ATP are sanse mari.

tanasevictor
tanasevictor  •  16 Mai 2017, 09:26

Simona a terminat finala la limita puterilor Mi-as dori sa ma insel Meritele pentru finala revin ambelor sportive Mladenovici va avea un viitor deosebit

Vezi toate comentariile (8)
Comentează