SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

ANALIZĂ Zgura a schimbat totul » Traiectoria incredibilă a Simonei Halep în acest sezon: fiasco pe hard, festin pe zgură

Simona Halep va primi 130.037 de dolari pentru atingerea semifinalelor, un premiu care o face să depășească bariera celor 17 milioane de dolari câștigate din tenis /FOTO: Guliver / Getty Images
Simona Halep va primi 130.037 de dolari pentru atingerea semifinalelor, un premiu care o face să depășească bariera celor 17 milioane de dolari câștigate din tenis /FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2017 16:59

Simona Halep s-a calificat azi în semifinalele turneului de la Roma și traversează cea mai bună perioadă a lui 2017, un an care nu a început deloc bine pentru româncă.

Sezonul Simonei Halep se împarte în perioada de hard cu dureri, frustrări, mult negativism, puține victorii și în perioada de zgură în care succesele se adună, jocul e pe zi ce trece mai consistent, iar atitudinea de pe teren din ce în ce mai pozitivă.

Debutul celui de-al patrulea an în elita mondială i-a adus româncei șase succese și cinci înfrângeri în cinci turnee jucate plus multe pauze din cauza accidentării la genunchi.

Schimbarea suprafeței în luna aprilie nu a găsit-o pe Simona printre jucătoarele despre care se vorbea ca posibilă candidată la cucerirea vreunui trofeu pe această suprafață, deși e una dintre specialiste. În spatele cortinei, lucrurile se prezentau și mai rău.

Darren Cahill, antrenorul său full-time din 2016, îi spusese că trebuie să ia o pauză în relația de colaborare. Perioadă în care Simona a luat deciziile corecte și în care a avut grijă de genunchi, chiar dacă și acum acesta mai trimite săgeți, dar e o durere cu care a învățat să trăiască.

După cinci săptămâni de zgură însă, se vorbește deja despre Simona Halep ca principala favorită la cucerirea trofeului de la Roland Garros. Victoriile convingătoare din Cupa Fed, semifinalele de la Stuttgart, trofeul de la Madrid și parcursul până în semifinale la Roma o pun acolo. Combinate și cu faptul că Serena Williams urmează să devină mamă, că Maria Șarapova nu va participa, iar celelalte jucătoare din Top 10 au o evoluție inconstantă.

În minimum de seturi

Simona Halep a jucat azi în al cincizecilea sfert de finală al carierei și a trecut în mod convingător de Anett Kontaveit, 68 WTA, din Estonia cu 6-2, 6-4, etalând o viziune și un tenis spectaculare.

Ea însă este de altă părere. "Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, dar mă bucur că am câștigat în două seturi, că am luptat până la final și sper că în semifinale să fie și mai bine", a spus ea la finalul meciului.

Calificarea în această fază bifează mai multe căsuțe pentru Simona Halep. Și-a atins din nou cea mai bună performanță la turneul de la Roma, ea mai jucând în penultimul act în 2013 și 2015 și este pentru a patra oară în carieră când leagă trei semifinale, după ce a mai reușit acest lucru de două ori în 2015 și o dată în 2016.

E clar că a doua parte a sezonului, cel colorat în roșu, este departe de ce s-a întâmplat la începutul lui. Românca are 13 victorii și doar o înfrângere, a câștigat deja un trofeu, este aproape de încă unul. Iar jocul său strălucește.

"Clar traversez cel mai prolific moment al anului, mă bucur că mi-am recăpătat încrederea. Știu că mai am lucruri de îmbunătățit, dar sunt mândră că tot adun victorii și că pot să joc la un nivel atât de înalt după ce am cucerit un trofeu pentru că nu este ușor. Sunt din ce în ce mai obosită, dar succesele mă ajută", a spus Simona. Mâine va intra din nou pe teren sperând că mai are energie în picioare și minte pentru încă o victorie.

Comparații între Madrid, Roma și Paris

Simona Halep a fost rugată la conferința de presă de după victoria cu Anett Kontaveit dacă poate să facă o comparație între terenurile de la Madrid, Roma și Paris și felul în care i se potrivesc jocului.

"Terenurile de la Madrid îmi pun cel mai bine jocul în valoare pentru că este altitudine și mingile zboară, la Roma simt că atunci când e cald mă ajută mai mult, iar la Paris sper ca anul acesta să nu plouă pentru că în 2016 împotriva lui Sam Stosur nu am putut să fac prea multe pentru că mi se părea că mingile sunt enorme", a explicat ea.

Românca a mai fost rugată să compare și jocul său din capitala Spaniei cu cel arătat în cea a Italiei. "La Madrid nu am jucat cel mai bun tenis al meu, dar altfel atitudinea, picioarele, sentimentele prin care am trecut au fost la un nivel înalt. Acum la Roma simt că joc mai bine, dar nu mai am aceeași energie, mai ales că am jucat multe meciuri și trebuie să am grijă de corpul meu".

"În semifinale toată lumea încearcă să evolueze cât mai bine, nimeni nu are nimic de pierdut. Va fi dificil, dar știu ce trebuie să fac pentru a câștiga"
Simona Halep

"În sferturi de finală am avut un meci bun, dar care se putea încheia mai repede, dar am greșit la o minge scurtă și apoi m-am demoralizat, iar adversara mea a reintrat în meci, a jucat mai bine în următoarele game-uri. Mă bucur că am câștigat. Știam că dacă o împing dincolo de linia de fund și lovesc puțin mai înalt o s-o încurc"
Simona Halep

35
de semifinale jucase Simona Halep înainte de cea de la Roma. A câștigat 23, a pierdut 12

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
magura
magura  •  20 Mai 2017, 00:41
Postat de dubluv pe 19 Mai 2017, 19:04

o sa te superi foarte tare daca vei afla ca Simonei putin ii pasa de laudele tale?

Coreeeect!!! :))))))))))))))))))

tanasevictor
tanasevictor  •  19 Mai 2017, 20:02

Simona ramane singura romanca pe tablou aproape la fiecare turneu la care a participat din 2013 Hai sa vedem partea plina a paharului Iubitorii tenisului feminin romanesc o admira pentru rezultatele obtinute in aceasta perioada Are 15 trofee ,3 turnee ale campioanelor cu un loc 2 in 2014 Nu are GS la 25 de ani

tanasevictor
tanasevictor  •  19 Mai 2017, 19:49

Cine miza pe Carolina a pierdut Are servicii puternice dar SVITOLINA a castigat

Vezi toate comentariile (12)
Comentează