SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAŢIE

Andre Agassi face o declaraţie-surpriză » Jucătorul pe care îl vede drept cel mai bun din istoria tenisului

Articol de GSP - Publicat joi, 08 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 08 mai 2014 15:17

Americanul Andre Agassi, a declarat, joi, într-un interviu acordat unei publicaţii din Singapore, că spaniolul Rafael Nadal este cel mai bun tenisman din istoria tenisului, înaintea elveţianului Roger Federer, care deţine recordul de 17 titluri de Grand Slam, informează AFP."Pentru mine Nadal este numărul unu, iar Federer numărul doi. Federer a condus timp de patru ani clasamentul ATP fără să aibă adversari pe măsură, se bătea cu Andy Roddick şi Lleyton Hewitt. Nadal este nevoit să lupte cu Federer, cu Novak Djokovici şi cu Andy Murray. Nadal a reuşit lucruri extraordinare, iar cariera sa este departe de a se fi încheiat. Pentru mine, ce a făcut Nadal este remarcabil, mai ales că a făcut toate acestea în cea mai bună perioadă a lui Federer", a spus Agassi pentru Straits Times.

Federer a cîştigat 17 turnee de Grand Slam faţă de doar 13 reuşite ale lui Nadal, dar spaniolul conduce în meciurile directe cu scorul de 23-10. Rafael Nadal mai trebuie să cîştige încă o dată Australian Open pentru a deveni al treilea tenisman din istorie care se impune de cîte două ori în toate turneele de Grand Slam, după Roy Emerson şi Rod Laver.
Andre Agassi, în vîrstă de 44 de ani, a cîştigat opt titluri de Grand Slam în cariera sa şi a fost numărul 1 ATP timp de 93 de săptămîni.

Sursă: Mediafax

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  09 Mai 2014, 13:47
Postat de xolv pe 08 Mai 2014, 17:44

Nu poti fi cel mai bun jucator din toate timpurile fara sa fi complet ( inclusiv pe zgura si inclusiv la fileu). Asa ca nici Sampras nici Federer nu merita titlul asta.

nu-s de acord. pe principiul asta nici Messi sau Maradona nu ar trebui luati in calcul pentru titlul de cel mai bun fotbalist din istorie pentru ca nu au avut joc de cap de sau forta. de altfel, nu uita ca Federer nu a fost tocmai varza pe zgura, in afara de acel titlu castigat, a mai jucat 4 finale, ceea ce inseamna ca era bun, doar a avut ghinionul sa-l intalneasca pe Nadal, care era mai bun decat el pe zgura, in acele finale. dar asta nu inseamna ca Federer e slab pe zgura, la fel cum nici Nadal nu poti zice ca e tocmai varza pe iarba, pentru ca a mai jucat inca 3 finale pe langa cele 2 castigate.

stancuvlad
stancuvlad  •  09 Mai 2014, 13:22

spre deosebire de Messi si Ronaldo...acestia joaca intre ei 1 la 1....deci se poate face o comparatie...cred ca tuturor ne place Federer mai mult decat Nadal, dar aici e vorba de cine e mai bun nu de parerile estetico-personale. Nadal nu stiu daca va ajunge la 18 GS uri...dar probabil va fi pe acolo... In cazul acesta....nu mai ramane de spus decat 23-10. Nu poti sa pretinzi ca esti mai bun decat cineva care a luat aprox la fel de multe GS uri ca tine si te conduce 23 10. E o diferenta foarte mare.

thedronius
thedronius  •  09 Mai 2014, 10:48
Postat de whitecollar pe 08 Mai 2014, 17:12

trebuie pus in context ce crede agassi. in pirmul rand, agassi si-a luat-o de la federer cu niste lovituri de geniu, intr-o perioada in care agassi redevenise jucatorul de top. e greu sa il pui pe cel care te-a umilit in dese randuri ca cel mai bun din toate timpurile. apoi, federer e prieten cu sampras... destul spus. pentru a face o comparatie trebuie inclus si stilul de joc. nadal loveste pana ii sare bratul din umar, pe cand federer abia transpira si la 32 de ani. in plus, conteaza si atitutinea (meciul nadal-wawrinka de la AO). si nu in ultimul rand, fed le tine piept lui djokovic si murray si la 32 de ani.

Federer e prieten cu Sampras; Agassi e si mai prieten cu Sampras. Au fost rivali, dar in particular erau prieteni. Si sunt in continuare. Agassi nu mai era jucatorul de top pe care il stim atunci cand Federer a intrat in actiune. Citeste autobiografia lui Agassi. Te vei lamuri ca nu stau lucrurile asa. Omul si-a spus parerea: Nadal peste Federer. Desi nici eu nu subscriu la ea :))) Nadal e cel mai bun jucator pe zgura. In rest pacaneala de pe fundul terenului. Fiind inca tanar poate sa faca fata si pe suprafete rapide pentru ca este puternic. In momentul in care se va simti varsta, va urma o cadere spectaculoasa.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează