SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA NEW HAVEN

Antecedentele Simonei » Halep a pierdut în primul meci la New Haven: nu e prima oară cînd românca e eliminată rapid înainte de un Grand Slam

Articol de - Publicat joi, 21 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 20 august 2014 22:55

Înainte de primele trei turnee de Mare Şlem ale anului scenariul a fost aproape asemănător, apoi a avut rezultate extraordinare: ”sferturi” la Australian Open, finală la Roland Garros şi semifinale la Wimbledon.

Ultimul examen major al anului se apropie pentru Simona Halep. Al patrulea turneu de Grand Slam începe luni la New York. Ca şi în 2013, Simona a ales să joace în săptămîna de dinainte, la New Haven, deşi doar alte două jucătoare din Top 10 au făcut acest lucru. Eugenie Bouchard şi Petra Kvitova, restul optînd să meargă la New York pentru a intra în atmosferă. Dar cum Simona îţi face programul aşa cum simte, a vrut să participe la Connecticut Open.

Favorită principală, Halep a pierdut însă încă de la meciul de debut, ea fiind învinsă de Magdalena Rybarikova cu 6-2, 4-6, 6-3. "Am observat că atunci cînd alternam jocul, loveam cu slice şi serveam bine, ea avea probleme", a spus slovaca de pe locul 68. Partida dintre cele două a durat o oră şi 56 de minute.

"Am jucat trei seturi şi aproape două ore, cred că a fost un meci bun. Am destule lucruri pozitive pe care să le iau din acest meci", a spus românca.

Trecut revelator
Înfrîngerea de ieri pare că se înscrie într-un patern al lui 2014 pe care Halep l-a avut înainte de fiecare turneu de Mare Şlem. În ianuarie a pierdut în primul tur la Sydney, dar a ajuns pînă în sferturi de finală la Australian Open.

În mai a jucat doar un meci înainte de Roland Garros, la Roma, chiar dacă l-a cîştigat, pe al doilea nu l-a mai jucat pentru că s-a retras din cauza unei accidentări. La Paris a ajuns pînă în finală.

Înainte de Wimbledon a jucat un meci şi jumătate, la 's-Hertogenbosch, apoi a ajuns pînă în semifinale. Poate şi la US Open parcursul Simonei va fi la fel de lung.

Bucureşti cu dublu sens
Insucesul de la New Haven nu o coboară de pe poziţia a doua clasamentului mondial, dar înseamnă altceva. Simona Halep a reuşit pînă acum să-şi apere un singur trofeu din cele cîştigate în 2013, cel de la Budapesta pe care l-a păstrat anul acesta la Bucureşti.

Şi tot în Capitală a fost turneul unde a pornit ca favorită principală şi a mers pînă la capăt, lucru pe care nu l-a reuşit la 's-Hertogenbosch şi New Haven. Din cele 15 turnee pe care le-a jucat pînă acum Simona, în cinci dintre ele a pierdut chiar de la meciul de debut.

38-12 este raportul dintre victoriile şi înfrîngerile din 2014 ale Simonei Halep

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
mishu_74
mishu_74  •  21 August 2014, 16:45
Postat de tofanelu pe 21 August 2014, 13:25

Total de acord cu depunctatul...este o competitie...tu trebuie s-o onorezi....cu fair play....nu poti compara un serviciu cu un sport in care ea este nr 2 mondial...este o persoana expusa...publica.......eu spun altceva: "strategia" ei o s-o coste....acum urca in clasament fara sa joace...va veni vremea cand va cobora jucand....concluzionand, eu consider ca Halep ocupa in ierarhi amondiala un loc pe care nu-l merita...

Cred ca e foarte fericita ca nu trebuie sa dea socoteala aici pentru deciziile pe care le ia. Locul si-l merita cu varf si indesat, nu a pus-o nimeni acolo asteptand rezultate care nu mai apar.A ajuns acolo prin munca si talent. Dar tu ce faci, e ca si cum ai cere socoteala vremii ca a inceput sa ploua si tu te-ai pregatit sa mergi la plaja. Tu chiar nu-ti dai seama de ridicolul situatiei? Bun, ca te enervezi pe ea( pe vreme :) ) ii una, dar pentru ce o mai dai si in judecata?

mishu_74
mishu_74  •  21 August 2014, 16:35
Postat de mambo pe 21 August 2014, 10:43

Analiza Tiriac a concluzionat corect: o mare jucatoare mica. Adica la gabaritul ei e "mare" ca jucatoare dar in tenisul de azi se lupta la varf Williams, Kvitova et comp. Handicapul fizic al Simonei nu va fi recuperat la acest nivel niciodata. Sa ne multumim cu atat.

Ce alte preziceri mai poti da? Nu de alta dar mi-am pregatit carnetul de notite....

supersolo
supersolo  •  21 August 2014, 14:53

La NH a pierdut de fapt 400 pct...dar a castigat 10.500 USD....s-a urcat in avion si gata !!! Sa vedem daca si la US Open isi va recupera punctele pierdute....oricum daca Kvitova castiga turneul la New Haven ...se apropie periculos de mult in clasament de Simona ...dupa care pana la sfr anului ...nu-si va mai permite sa abandoneze in turnee in aceasta maniera ...cu una de pe locul 67 !!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează