SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Antrenorul lui Nadal, misterios în legătură cu problemele tenismenului spaniol: "Știu prin ce trece, dar nu-mi convine să dezvălui!"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat joi, 20 octombrie 2016 15:51

Cariera lui Rafael Nadal, 30 de ani, a intrat într-un con de umbră în ultimii doi ani, Openul Francez din 2014 fiind ultimul titlu de Grand Slam adjudecat de tenismenul spaniol.

Unchiul și antrenorul lui Rafael, Toni Nadal, este conștient prin ce trece "Regele Zgurii" și spune că acesta va reveni la forma care l-a consacrat.

"Știu ce se întâmplă cu Rafael, dar nu-mi convine să vorbesc despre asta. Nu este ceva anume, ci mai degrabă o combinație de mai mulți factori, nu și-a revenit complet după accidentarea suferită la încheietura mâinii. Atunci când aceste probleme se vor sfârși, Rafael va evolua din nou la nivelul cu care ne-a obișnuit. Dacă atunci când s-a accidentat în Franța a revenit și a câștigat Roland Garros, sunt convins că va reuși să o facă din nou", este optimist Toni Nadal, fratele fostului internațional spaniol Miguel Nadal, jucător cu sute de partide în La Liga pentru Mallorca și Barcelona.

Prezența lui Nadal la turneul din Basel, Mastersul din Paris sau finalele ATP este incertă. "Totul depinde de el și de staff-ul medical", a declarat Toni Nadal, conform Mundo Deportivo, indicând faptul că încheietura afectată îi pune încă probleme dublului campion de la Wimbledon.

Cel mai de succes antrenor de tenis din istorie, cu 14 Grand Slamuri bifate prin pregătirea lui Rafael Nadal, neagă faptul că scăderea de formă a tenismenului ar fi cauzată de un psihic slăbit, așa cum susțin unele voci din lumea sportului alb. "Dacă joci bine, adversarii o să te creadă imbatabil și o să le fie frică de tine. Cam asta s-a întâmplat și cu Djokovici", a comentat Toni Nadal, cel care anul trecut a fost aproape de întreruperea colaborării cu nepotul său din cauza rezultatelor proaste.

67de titluri la simplu și 9 trofee la dublu are Toni Nadal în cariera sa de antrenor, pregătindu-l pe Rafael Nadal încă din 1990

sursa: tennisworldusa.org, gsp.ro

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  20 Octombrie 2016, 16:55

***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează