SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Aproape de culme » Din 11 august, după turneul de la Montréal, Simona Halep va urca pe locul 2 în lume

Simona Halep a cucerit două titluri anul acesta, Doha şi Bucureşti, pentru un total al carierei de 8 Foto: Raed Krishan
Simona Halep a cucerit două titluri anul acesta, Doha şi Bucureşti, pentru un total al carierei de 8 Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 01 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 31 iulie 2014 19:33

Actuala ocupantă a poziţiei secunde WTA, Li Na, nu va participa la următoarele trei turnee şi nu-şi va putea apăra punctele. În consecinţă, Halep o va înlocui în ierarhia mondială ♦ Nici o altă jucătoare română nu a fost plasată atît de sus în clasament în toată istoria!


Uneori, chiar şi cînd nu joacă, Simona Halep stabileşte noi repere pentru tenisul feminin românesc. Pentru istoria acestuia, care capătă de un an şi cîteva luni încoace capitole proaspete, strălucitoare. De luni, 11 august, adică peste două săptămîni, finalista de la Roland Garros va urca pe locul 2 în lume, treaptă încă neatinsă de vreo româncă. Doar Ilie Năstase, în 1973, a fost clasat mai sus dintre toţi reprezentanţii proeminenţi ai tenisului autohton, el fiind şi primul lider ATP din istorie.

Li şi genunchiul fragil
Saltul, mic, de un singur loc, însă extrem de preţios, al Simonei se va face în ciuda faptului că ea nu participă zilele acestea în turneul de la Stanford sau în cel de la Washington şi nici săptămîna viitoare nu va juca la Montréal. Altceva va determina rocada: faptul că Li Na, actuala ocupantă a poziţiei secunde, a anunţat că renunţă la trei concursuri, Montréal, Cincinnati şi US Open, la care anul trecut a atins trei semifinale consecutive. "Din luna martie am avut probleme la genunchi, iar acest lucru m-a împiedicat să joc la cel mai înalt nivel. Echipa mea medicală mi-a spus că am nevoie de o pauză pentru a mă odihni şi pentru ca genunchiul meu să se vindece complet. Aştept cu nerăbdare să revin în această toamnă la turneele de la Wuhan şi Beijing!", a scris Li pe pagina ei de Facebook.

Doar Serena e mai sus
Punctele vor zbura din averea chinezoaicei, în ordine, 395, 395 şi 900, un total de 1.690. Între ea şi Halep sînt, în acest moment, doar 175 de puncte. Şi Simona are de apărat, dar numai 975 de puncte, provenite din "sferturile" de la Cincinnati, victoria de la New Haven şi "optimile" de la US Open. Asta înseamnă că peste două săptămîni, după încheierea concursului Premier din Canada, Simona va urca pe locul al 2-lea în clasamentul mondial! Înaintea ei se află doar Serena Williams şi, în funcţie de ceea ce se va întîmpla la US Open, e posibil chiar să se intre într-un duel pentru tronul de lider WTA.

De pe 11 pe 2
Românca a început acest an pe locul 11, urcînd de fiecare dată după un rezultat important sau menţinîndu-se. În mai puţin de 8 luni, a escaladat 9 trepte ale ierarhiei mondiale, cele mai greu de atins. De aceea, ascensiunea ei e cu atît mai impresionantă. N-a fost obţinută printr-o performanţă sclipitoare, dar singulară, nesusţinută de altele, ci dimpotrivă. A avut, pînă acum, un sezon constant la nivel foarte înalt, care îi explică urcarea în clasament.


Creşterea din 2014 a Simonei Halep
Început de an - locul 11
După Australian Open - locul 10
După Doha - locul 9
După Dubai - locul 7
După Indian Wells - locul 5
După Roma - locul 4
După Roland Garros - locul 3
După Montréal - locul 2


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
darius011
darius011  •  01 August 2014, 15:23

Atentie gresala de editare gesepistilor... Dupa Madrid locul 4 , nu dupa ROma ....la Roma a jucat doar 1 tur s-a retras

sakamoto
sakamoto  •  01 August 2014, 11:12

Locul pe care-l ocupa Simona este meritat. Pt ca punctele obtinute, le-a facut luptind, nu le-a primit cadou de la matusa Tamara. Toate jucatoarele care sint in clasament mai jos decit locul pe care se afla Simona, ar fi putut sa fie mai sus decit Simona daca...Dar nu sint dintr-un singur motiv:Simona este mai buna ca ele! Si merita cu prisosinta locul pe care se afla. Va obtine in cariera sa, fata noastra multe succese.Respect Simona Halep!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează