SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SHENZEN

Atenție, Simona Halep! Tot ce trebuie să știi despre viitoarea adversară a româncei din sferturile de la Shenzen » E considerată viitorul star din WTA

FOTO: Twitter Aryna Sabalenka
FOTO: Twitter Aryna Sabalenka

Articol de - Publicat miercuri, 03 ianuarie 2018 11:54

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Shenzen după victoria în trei seturi obținută în această dimineață în fața chinezoaicei Ying-Ying Duan, 3-6, 6-1, 6-2 (detalii despre meci, aici)

În turul următor, Halep se va duela cu o jucătoare extrem de promițătoare, care la 19 ani se anunță a fi unul dintre viitoarele staruri din WTA, bielorusa Aryna Sabalenka (73 WTA).

Sabalenka a impresionat pentru prima oară în 2016, când, la doar 18 ani, a reușit un salt impresionant în clasament: de pe locul 548 până pe 155. În anul recent încheiat, Sabalenka a confirmat și a ajuns până pe locul 73, cel mai bun al carierei.

Tot în 2017, puștoaica din Belarus a câștigat primul trofeu al carierei, impunându-se în noiembrie în turneul 125K de la Mumbai, jucând și finala de la Tianjin, unde a pierdut greu în fața Mariei Sharapova, 5-7, 6-7.

Ascensiunea Arynei Sabalenka a luat amploare și în FED Cup, unde, în lipsa Viktoriei Azarenka, a fost liderul echipei Belarusului, care a ajuns până în finală, pierdută la limită în fața Statelor Unite. În finală, Sabalenka a reușit o victorie de excepție, trecând de proaspăta câștigătoare de la US Open, Sloane Stephens.

Îndrăgostită iremediabil de tenis

"Într-o zi, tatăl meu mă ducea undeva cu mașina, iar pe drum a văzut niște terenuri de tenis. M-a dus acolo, mie mi-a plăcut și asta a fost. Așa am început.

Iubesc tenisul, iubesc să fiu pe teren", declara recent Sabalenka într-un interviu acordat celor de la firstpost.com.

"Cred că toate loviturile mele pot fi puternice, dar lovitura de serviciu o simt cel mai bine. Trebuie să-mi îmbunătățesc fiecare lovitură în parte, dar vreau să lucrez și la deplasarea în teren, e foarte important. Scopul meu e să-mi îmbunătățesc jocul. Nu urmăresc punctele sau clasamentul, victoriile sunt tot ceea ce contează", a mai spus bielorusa, care a mărturisit și cum lucrează cu antrenorul său înainte de fiecare meci: "Antrenorul meu urmărește meciurile fiecărei oponente, iar apoi îmi spune exact ce trebuie să fac, cum trebuie să joc împotriva viitoarei adversare".

Posesoare a unui forehand penetrant și a unui serviciu exploziv, susținut și de înălțimea sa, 1.82 m, extrem de talentată și determinată, Sabalenka se anunță a fi un test extrem de incomod pentru Simona Halep, dar și o juctătoare de urmărit în 2018.

Duelul dintre Simona Halep și Aryna Sabalenka va avea loc joi, după ora 09:00. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuit.

În primul tur de la Shenzen, Sabalenka a eliminat fără drept de apel o altă româncă, impunându-se categoric în fața Monicăi Niculescu, 6-4, 6-4. În optimi, Sabalenka a reușit încă o victorie distrugătoare, 6-1, 6-0 cu Danka Kovinici. 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (17)
597667370336981
Kitty Mace  •  03 Ianuarie 2018, 20:53

Wow, Sabalenka joaca super& e ff rapida in teren, de-abia a batut-o Sharapova la Tianjin, ca sa nu mai spun ca urla parca ar naste la fiecare punct. Daca Simona incepe meciul ca azi, n-are sanse. Hai, bafta si nu mai da lovituri scurte atacabile. Come on!!

103798407052226
 •  03 Ianuarie 2018, 20:35

acum pot dormi linistit,am toate informatiile despre viitoarea adversara a simonei halep ! multumim gazarea spoturilor !

1311181562227114
Arthur Chivulescu  •  03 Ianuarie 2018, 19:19

M-am uitat mai mult la tenis la acest inceput de an!E saracie mare de talent,grosul sunt niste namile (cum a fost si chinezoaica!) care dau tare in minge sistem Ostapenko!Ca intra e greu,dar procentul de realizari este mic,deci in fata unei jucatoare tehnica si cu conditie fizica o iau in barba rau!Duang lua un 6:0 daca mu se relaxa Simona,iar Aga a batut destul de lejer o namila americana!Iar favorita unora Masha bate in virtutea inertiei,cu numele,pe cine sperie!Mihaela noastra a condus jocul elegant pana la 3:2 ,cu break,in setul 1,apoi s-a speriat ca poate castiga si a incercat sa o bata la winnere!Nu tine cand faci mai multe UE decat Masha si mai si te enervezi de parca tu esti favorita!Simona o bate la orice ora,la fel ca si pe pleznitoarele Konta si Pliskova!Singura care joaca tenis este Wozniaki,dar nici ea nu e constanta!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează