SPORTURI  »  TENIS  »  ATP FINALS 2017

ATP FINALS 2017. Start în Turneul Campionilor! Cum arată programul + ce premiu special a primit Horia Tecău

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2017 10:47

Participanții la Turneul Campionilor s-au reunit ieri la dineul oficial și au pozat lângă trofeu.

Duminică debutează la Londra ultima competiție din sezon în circuitul masculin. Înainte ca primele meciuri să se dispute, participanții la ATP Finals au avut parte de o seară de gală. S-au îmbrăcat în costume și au făcut foarte multe poze.

Fără Novak Djokovici, Andy Murray sau Stan Wawrinka favoriții sunt de departe Roger Federer și Rafael Nadal, cei care și-au împărțit în mod egal în 2017 trofeele de Mare Șlem. "E clar că Roger are cele mai mari șanse. Nivelul său de joc a fost ridicat tot anul. Însă, dacă Rafa găsește cel mai bun joc al său, atunci nu se știe. Suprafața va avea și ea un rol important", a spus pentru Marca Toni Nadal, cel care nu va călători cu liderul mondial de la anul.

Andre Agassi s-a ferit să dea vreun pronostic, el concentrându-se mai mult pe ce se întâmplă cu recuperarea lui Novak Djokovici, jucător al cărui antrenor este.

"Dacă ne uităm în spate niciodată finalul de an pentru Rafa nu a semănat cu începutul sau cu mijlocul lui. Multe depind de cât s-a consumat de-a lungul unui an și cât a pus în fiecare meci. Cu Roger nu se știe niciodată. În multe aspecte nu a fost chiar el la US Open și în perioadă de turnee nord-americane. Și-a luat unele pauze și s-a dovedit că este o persoană care ia decizii bune. Mă aștept să fie la cel mai înalt nivel. Sunt mulți jucători pentru prima oară la Turneul Campionilor. Unii vor fi emoționați, iar alții vor uimi", a spus fostul lider mondial pentru ESPN.

Primii care vor intra în acțiune duminică la simplu sunt jucătorii din grupa "Boris Becker": Roger Federer îl întâlnește pe Jack Sock, iar Alexander Zverev pe Marin Cilici.

Tecău premiat pentru acțiunile umanitare

Horia Tecău și Jean Julien Rojer, campioni la US Open în 2017, vor intra pe teren duminică, de la ora 20:00 contra perechii franceze Mahut/Herbert. Ieri, seară la gala care a avut loc la Turnul Londrei românul a fost recompensat cu premiul "Arthur Ashe" acordat anual de către ATP pentru implicarea în acțiuni umanitare. Lui Horia Tecău i-au fost recunoscute eforturile pe care le depune pentru drepturile copiilor și pentru a le înlesni acestora accesul la educație și la tratamente medicale. Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Andre Agassi sau Nelson Mandela au primit în trecut această distincție.

SIMPLU

GRUPA "Pete Sampras"
Rafael Nadal
Dominic Thiem
Grigor Dimitrov
David Goffin

GRUPA " Boris Becker"
Roger Federer
Alexander Zverev
Marin Cilici
Jack Sock

DUBLU

GRUPA "Woodbridge/Woodforde"
J Murray/B Soares
I Dodig/ M Granollers
B Bryan/M Bryan
L Kubot/M Melo

GRUPA "Eltingh/Haarhuis"
H Kontinen/J Peers
J Rojer/H Tecău
P Herbert/N Mahut
R Harrison/M Venus

Program

Duminică
Ora14:00 Kontinen/Peers-Harrison/Venus
Ora 16:00 Roger Federer-Jack Sock
Ora 20:00 Rojer/Tecău-Herbert/Mahut
Ora 22:00 Alexander Zverev-Marin Cilici
Televizare
DigiSport, Telekom

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close