SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

ATP MADRID // Surpriză imensă la Madrid: Nadal pierde în sferturi » Federer redevine lider: "Nu aveam cum să păstrez locul 1"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 mai 2018 20:22

Rafael Nadal (31 de ani, 1 ATP) a pierdut azi primul meci după o serie de 21 de victorii consecutive pe zgură. Ibericul a fost învins de Dominic Thiem (24 de ani, 7 ATP) în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, scor 5-7, 3-6, după o oră și 57 de minute de joc.

Deși pleca mare favorit înaintea meciului de azi, Nadal nu a putut găsi replică în fața jocului extrem de consistent al lui Thiem. Austriacul a lovit extrem de agresiv de pe ambele părți ale terenului, a servit excelent și nu i-a dat deloc ritm lui Nadal.

În plus, parametrii lui Rafa au fost neobișnuit de slabi, acesta comițând numeroase erori neforțate atât pe backhand, cât și pe forehand. Ibericul a fost trădat de rever, cu care a lovit o singură lovitură câștigătoare tot meciul.

pierde locul 1

Înfrângerea are consecințe importante în clasamentul la vârf din ATP. Nadal, care era campion en-titre la Madrid, va părăsi începând de luni primul loc al clasamentului, locul acestuia urmând să fie luat de Roger Federer.

Tototdată, a luat sfârșit și seria de 50 de seturi consecutive câștigate de Rafa pe zgură. Culmea, ultimul set pierdut de Nadal pe zgură s-a petrecut în urmă cu un an, în sferturile de la Roma, tot în fața lui Dominic Thiem, care s-a impus atunci în fața lui Nadal, 6-3, 6-4. 

Thiem, supranumit deja "Prințul zgurii", confirmă încă o dată că e un nume demn de luat în seamă pentru un eventual succes la Roland Garros.

Pentru un loc în finală, Dominic Thiem îl va înfrunta pe sud-africanul Kevin Anderson, care l-a învins azi pe sârbul Dusan Lajovici, scor 7-6(3), 3-6, 6-3.

"Nu poți păstra locul 1 fără să joci la nivel maxim 5 luni"

"Sunt trist, voiam să revin, am încercat asta, dar el a fost mai bun azi. Asta a fost istoria meciului. Sunt zile în care nu reușești să faci ce îți propui, dar rivalul tău reușește.

Acum trei săptămâni l-am învins cu 6-0, 6-2, dar acum a fost el mai bun.

Cred că nu am simțit mingea suficient de bine pentru a avea avantaj în situațiile în care a greșit el și a specula asta.

Nu poți păstra locul 1 fără să joci la nivel maxim 5 luni, ăsta e clasamentul ATP. Nu aveam cum să păstrez locul 1. Dar sunt fericit că sunt sănătos și pot să mă lupt mai departe", a spus Nadal la finalul meciului.

"Sunt fericit că l-am învins pe Rafa în fața acestui public și la un turneu de acest nivel. E foarte special, mai ales că suntem la el acasă, pe suprafața lui preferată. A fost un meci incredibil, m-am simțit excelent"
Dominic Thiem

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
merace
merace  •  12 Mai 2018, 22:22
Postat de fangigi pe 11 Mai 2018, 22:54

Normal ca Nadal a pierdut locul 1, doar nu e Halep care n-a castigat nimic anul asta si inca e pe primul loc!

Tu care esti expert in pierdut locul 1, e clar ca meriti sa te auda lumea! :D hahaha

merace
merace  •  12 Mai 2018, 22:21

Totul este relativ, inclusiv forma sau bafta celor mai mari sportivi. De ce ne vaitam ca nu castiga continuu un jucator?! Cumva fiindca nici noi nu avem succes continuu, ci mai dam si rateuri?! :D

10204444699616941
Ion Ionescu  •  12 Mai 2018, 01:33
Postat de fangigi pe 11 Mai 2018, 22:54

Normal ca Nadal a pierdut locul 1, doar nu e Halep care n-a castigat nimic anul asta si inca e pe primul loc!

La cat esti de batut in cap, ma asteptam la un altfel de comentariu de la tine, gen "Federer, fara sa faca nimic, trece iar pe locul 1 ATP". Simti analogia cu *** pe care le scrii?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează