SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // FOTO Rafael Nadal supraviețuiește unui test dificil: victorie după aproape 4 ore + Meci magnific între Kyrgios și Dimitrov » Toate rezultatele zilei de la Australian Open

FOTO: Reuters +19   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 ianuarie 2018 10:21

Rafael Nadal, 31 de ani, liderul din clasamentul ATP, s-a calificat în această dimineață în sferturile de finală de la Australian Open după victoria muncită reușită în fața talentatului argentinian Diego Schwartzman (25 de ani, 26 ATP), scor 6-3, 6-7, 6-3, 6-3, după 3 ore și 53 de minute de joc. 

Ibericul a avut un meci extrem de complicat, argentinianul lovind cu ferocitate de ambele părți ale terenului, etalând un stil de joc ce a adus aminte de Lauren Davis, fosta adversară a Simonei Halep. Încercuit, Nadal a ieșit la suprafață prin defensiva sa incredibilă și și-a adjudecat primul set, 6-3. 

Schwartzman și-a ridicat considerabil nivelul jocului în manșa secundă, a recuperat de două ori avantajul lui Nadal și s-a impus în tie-break, egalând situația la seturi. 

Nadal și-a arătat însă plusul de experiență în seturile 3 și 4, când a continuat să se apere incredibil și să-l împingă mult în spatele terenului pe Schwartzman. Argentinianul a continuat să lovească puternic, dar spaniolul i-a citit din ce în ce mai bine jocul și a câștigat identic ultimele două seturi, 6-3, 6-3.

Campion în 2009 și finalist în 2012, 2014 și 2017 la AO, Nadal avansează în sferturi, unde va da peste Marin Cilici (6 ATP).

Croatul de 29 de ani s-a calificat tot în această dimineață în sferturi, învingându-l pe spaniolul Pablo Carreno Busta în patru seturi după un alt meci extrem de echilibrat. Cilici s-a impus cu 6-7, 6-3, 7-6, 7-6, după trei ore și 31 de minute de joc. 

5-1
e raportul meciurilor directe dintre Nadal și Cilici, spaniolul fiind în avantaj

Dimitrov, prea bun pentru Kyrgios

În cel mai așteptat meci al zilei, Grigor Dimitrov, favorit 3 în Australia, l-a învins pe favoritul gazdelor, Nick Kyrgios, după un meci extrem de intens de 4 seturi. 

Bulgarul s-a impus cu 7-6, 7-6, 4-6, 7-6, după o bătălie superbă de trei ore și 30 de minute. 

Deși a suferit în primele partide ale turneului, fiind chiar la un pas de eliminare în meciul cu McDonald, Dimitrov și-a ridicat vertiginos nivelul jocului și a neutralizat cât se poate de bine jocul ofensiv etalat de Kyrgios. Bulgarul a fost mai inspirat în cele trei tie-break-uri, spulberând astfel visul australienilor de a-l vedea pe Kyrgios triumfând acasă.

La orizont, Dimitrov e așteptat de Kyle Edmund, un meci ce se va dovedi extrem de complicat pentru bulgar având în vedere forma recentă a brianicului. 

Sfertfinalist surpriză

Rămași fără Andy Murray, forțat să se retragă din cauza vechii accidentări la șold, britanicii își pun acum toate speranțele în Kyle Edmund (23 de ani), care confirmă din ce în ce mai mult forma bună din ultimul sezon.

Edmund (49 ATP) s-a calificat în sferturi după victoria în 4 seturi reușită în fața italianului Andreas Seppi (33 de ani, 76 ATP), scor 6-7, 7-5, 6-2, 6-3. 

În sferturi, Edmund, care bifează cel mai bun rezultat al carierei în turneele de Mare Șlem,  se va duela cu bulgarul Grigor Dimitrov. 

Wozniacki is on fire!

Daneza Caroline Wozniacki, favorită doi la Melbourne, s-a calificat și ea în sferturi, după victoria facilă reușită în fața Magdalenei Rybarikova, scor 6-3, 6-0, după o oră și patru minute de joc.

În turul următor, pe Wozniacki o așteaptă spaniola Carla Suarez Navarro, care a trecut în trei seturi de estona Anett Kontaveit, după un meci-maraton, scor 4-6, 6-4, 8-6. Kontaveit, care în turul precedent o eliminase pe Jelena Ostapenko, a condus cu 6-4 și 4-1, dar a cedat inexplicabil setul secund, pierzând apoi dramatic în decisiv. 

În sferturi a avansat și belgianca Elise Mertens, recent câștigătoare la Hobart. Belgianca a învins-o pe croata Petra Martici, scor 7-6, 7-5, la capătul unei partide extrem de echilibrate.

Mertens urmează să se dueleze în sferturi cu ucraineanca Elina Svitolina, care a trecut în două seturi de Denisa Allertova, 6-3, 6-0. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
cneius
cneius  •  21 Ianuarie 2018, 19:24

"Încercuit, Nadal a ieșit la suprafață"...???

cpt.ahab
cpt.ahab  •  21 Ianuarie 2018, 15:06

Bravo, Dimitrov!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează