SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2018

AUSTRALIAN OPEN // Kristina Mladenovic face analiza eșecului în fața Anei Bogdan: "Adversara a profitat de șansele avute. Nu se poate să joc așa la nesfârșit!"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 16 ianuarie 2018 17:25

Kristina Mladenovic, numărul 11 WTA, a fost eliminată de Ana Bogdan (104 WTA) în primul tur de la Australian Open, scor 3-6, 2-6 , dar franțuzoaica spune, într-un interviu acordat L'Equipe, că nu se lasă descurajată de perioada nefastă pe care o traversează.

- Ce ne poți spune despre înfrângerea în fața Anei Bogdan?
- A fost un meci foarte prost al meu. E unul dintre acele meciuri în care ai impresia că totul merge prost. Nivelul de joc n-a fost bun, adversara mea a profitat de șansele avute când a fost cazul. Au fost momente determinante când aș fi putut să fac mai mult, dar era oricum târziu. Pur și simplu am jucat prost. Singurul lucru pe care l-am simțit e că n-am avut ritm. E vina mea pentru că nu am făcut niciun antrenament mai târziu în condiții de joc diferite? M-am antrenat normal, ziua, în soare. E singura observație pe care o fac. Nu am fost deloc în meci, am fost mereu în întârziere. Picioarele erau ok, dar am simțit că loveam târziu mingea.

- E cea de-a 15-a ta înfrângere la rând. Care e problema?
- Nu e nicio problemă. Nu e ca anul trecut, când aveam o problemă fizică. Din punctul ăsta de vedere totul merge bine. Pur și simplu am făcut un meci prost. Nu e cazul să vă faceți griji, asta nu poate continua așa la nesfârșit, mai ales că muncesc mult în fiecare zi. Singurul lucru pe care-l pot face e s-o iau de la capăt. Dacă la un moment dat mă voi simți descurajată și nu voi face ceea ce fac zilnic, să mă antrenez bine, atunci va fi o problemă reală, dacă-mi pierd motivația și încrederea. Dar sunt foarte, foarte departe de așa ceva. Sezonul e lung, voi munci și vom vedea.

- Nu ești, deci, într-o criză? Nu-ți lipsește încrederea?
- Am făcut un meci prost. Se întâmplă. E și un timing prost, primul tur la Melbourne. În Australia am avut 3 turnee complet diferite, deci e foarte greu să fac un bilanț. Nu are legătură cu ceea ce simt zilnic la antrenament. Anul trecut e istorie, ceea ce contează e cum mă antrenez. Voi continua pe această linie, mă voi concentra pe ce trebuie să lucrez. Nu se poate să joc așa prost la nesfârșit.

- Cum vei proceda pentru a reveni la o formă bună?
- Nu mă tem. Voi vă întrebați: Dar de unde vine încrederea asta, certitudinea asta? Ca să vă răspund: știu cum mă antrenez zilnic. E clar că sunt eu însămi dezamăgită de prestația mea din meciul cu Ana Bogdan. Nu mă ajută cu nimic să mint. Știu însă că mă antrenez bine de la începutul acestui an, știu de ce sunt în stare. E dezamăgitor să fac un meci ca cel de azi. Particip și la dublu la Melbourne, feminin și mixt. Voi încerca să câștig meciuri acolo, cu Babos și Dodig, să încerc să-mi regăsesc ritmul. Știu din experiențele anterioare că prestațiile la dublu m-au ajutat să-mi găsesc concentrarea, spiritul competitiv.

15 înfrângeri
consecutive are Mladenovic în circuitul WTA

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează