SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2018

AUSTRALIAN OPEN. Manualul de demolare "Simona Halep, lider mondial": intimidare 100% » 3 concluzii după Simona Halep - Naomi Osaka, cel mai bun meci al jucătoarei noastre

Articol de GSP - Publicat luni, 22 ianuarie 2018 08:57

WOW! Simona Halep a fost în control total cu Naomi Osaka, obținând calificarea în sferturile de finală de la Australian Open 2018 cu o victorie entuziasmantă, scor 6-3, 6-2.

Presiune? No drama Simona

Japoneza Osaka a pus întrebări pe serviciul Simonei Halep. În primul set, la 3-2, jucătoarea niponă a avut 3 mingi de break, dar nu a fructificat niciuna, într-un game-cheie. Simona a părut stăpână pe serviciu, echilibrată mental perfect și cu foarte multă răbdare.  A avut 70% puncte câștigate pe primul serviciu în primul set, iar asta a însemnat control absolut. Iar, uneori, durerea educă fizicul. E posibil ca accidentarea la gleznă să fi ridicat puțină tensiune din felul în care Simona abordează meciurile. În setul 2, după ce și-a pierdut gameul de început, jucătoarea noastră a replicat imediat. Și aici vine a doua concluzie.

Agresivă la fileu

În primul set, Simona Halep a urcat de 5 ori la fileu și a câștigat 4 puncte. Trendul a continuat în setul secund. Simona a părut, pentru prima oară, INTIMIDANTĂ. Jucătoarea noastră s-a dus peste Osaka, a căutat colțurile și le-a găsit, a provocat greșelile neforțate. De multe ori, Simona a urcat 3-4 metri în teren, ceea ce s-a tradus în multe lovituri direct câștigătoare, 22, un număr similar cu cel din meciul maraton cu Lauren Davis! După liniștea lui Darren Cahill, s-a simțit că totul a fost tactic impecabil, mai ales că Simona a fost excelentă la retur.

Un mesaj pentru sferturi

Punct după punct, minut de concentrare după minut de concentrare, Simona Halep s-a asigurat că trimite un mesaj adversarei din sferturile de finală. Liderul mondial se întoarce în această fază după doi ani în care a ieșit în primul tur la Antipozi, într-o perioadă în care determinarea este cuvântul de ordine. Cărțile au fost scoase pe masă, iar Simona pare că acumulează puncte, încredere și își asumă responsabilitatea fotoliului de lider WTA. Unde se oprește? Vedem după 3 meciuri. ;)

8h și 5 minutea stat Simona Halep pe teren până acum la Australian Open

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (18)
1770456036543297
Dan Grigorescu  •  22 Ianuarie 2018, 20:06

Tot felul de "datatori cu parerea" care in viata lor nu au pus mana pe o racheta - de tenis, desigur- incearca sa minimalizeze performantele si eforturile Simonei. Sa le fie rusine! HAI SIMONA!

2055705594713272
George Cirjaliu  •  22 Ianuarie 2018, 18:20

Laudele cu jucatoare slabe sunt vorbe ‘n vant Stai s’o vedem la greu cu Wozniaky,Pliskova,Svitolina.,Keys....atunci laudati’o... Noroc mai departe.

2069795053253645
Florian Constantinescuflorian  •  22 Ianuarie 2018, 16:52

Sa fim cu picioarele pe pamant , simona a jucat apropiat de ce joaca ea de obicei , dar naomi a fost sub orice critica ! a jucat slab de tot pt AO ! anticipasem victoria simonei urmarind imagini mai vechi cu osaka contra simonei ! s a vazut clar ca simo a castigat din talent si tehnica ! in nici un caz meciul urmator nu va fi la fel de facil ! osaka nu stie inca sa joace impotriva unei jucatoare tehnice ca simo !! deci sa ramanem lucizi si sa nu ne luam dupa titlurile din presa nationala

Vezi toate comentariile (18)
Comentează